Care este secretul fericirii potrivit lui Einstein

Autorul Teoriei relativităţii şi unul dintre cei mai apreciaţi savanţi ai omenirii, Albert Einstein continuă să ne fascineze.

Fizicianul german a avut numeroase contribuţii în domeniul ştiinţei, însă marea sa descoperire este cea a Teoriei relativităţii, considerată şi acum ca fiind cea mai mare realizare a minţii umane în privinţa Universului.

În 1922, i s-a decernat Premiul Nobel pentru fizică pentru anul 1921, însă nu pentru celebra sa teorie, ci pentru explicarea efectului fotoelectric.

Tot în 1922, Einstein se afla într-o vizită la Tokyo, pentru a susţine câteva conferinţe, şi a stat câteva zile la hotelul Imperial.

În timp ce îşi aşternea pe hârtie gândurile, un angajat al hotelului a venit în camera sa pentru a face o livrare. Atunci, savantul a descoperit că nu mai avea bani pentru a-i lăsa bacşiş. O altă ipoteză este că, potrivit practicilor japoneze, curierul oricum nu ar fi primit bacşiş. Totuşi, pentru a-i mulţumi, Einstein i-a înmânat două bilete pe care a scris propoziţii în limba germană.

Secretul fericirii, dezvăluit într-un bilet

„O viaţă calmă şi umilă va aduce mai multă fericire decât căutarea succesului şi constanta nelinişte care vine cu el.” Acesta era secretul fericirii pe care Einstein îl scrisese pe unul dintre bilete. Savantul l-a sfătuit pe curier să păstreze biletul şi i-a spus că într-o zi valoarea acestuia va depăşi valoarea unui bacşiş, ceea ce s-a şi întâmplat. După aproape 100 de ani, nepotul curierului a luat legătura cu o casă de licitaţii. Biletul savantului s-a vândut cu 1,56 milioane de dolari în 2017.

Pe al doilea bilet, Einstein notase: „Unde există voinţă, există o cale”. Şi acest bilet s-a vândut la licitaţie cu 240.000 de dolari, informează BBC.

Ambele bilete au fost vândute cu preţuri mult mai mari decât cele estimate înainte de licitaţie, după cum au declarat organizatorii. Vânzătorul biletelor a fost nepotul curierului, în timp ce identitatea cumpărătorului a rămas anonimă, dar se pare că era un european.

Written By
More from Renate Daily

Frank Sinatra, un destin de film. A încercat să se sinucidă şi a fost bănuit de legături cu Mafia

„Am câteva regrete, însă prea puține ca să vorbesc despre ele”, este...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *