Ce ar trebui să mănânci mai des dacă vrei să slăbeşti

A high resolution horizontal macro of freshly washed bluberries. (12MP camera)

Ai încercat tot felul de diete, te-ai înfometat şi tot ai pierdut lupta cu kilogramele în plus? Da, a slăbi este dificil, dar nu imposibil. Însă nu trebuie să fii nutriţionist ca să ştii ce alegeri alimentare să faci pentru a ajunge la greutatea dorită. Pune pe lista de cumpărături următoarele alimente şi ai grijă să le consumi cât mai des sau când pofta de dulce îţi dă târcoale!

Mere

Un măr pe zi ţine medicul departe, dar şi excesul de kilograme. Un măr de dimensiune medie are în jur de 95 de calorii şi 3 grame de fibre. Merele sunt una dintre cele mai bune surse de pectină, o fibră solubilă cu beneficii, printre altele, şi în constipaţie şi colesterol LDL (rău) crescut. Coaja merelor conţine şi acid ursolic, compus din plante care poate ajuta la slăbit. Potrivit unui studiu, femeile care au consumat zilnic 3 mere au slăbit în jur de 11 kilograme de-a lungul a 12 săptămâni.   

Fasole

Sursă bună de proteine vegetale, fasolea este o alegere potrivită şi când vrei să slăbeşti. Conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Colorado, fasolea influenţează modul în care corpul metabolizează grăsimile. În plus, fasolea menţine mai mult senzaţia de saţietate. O jumătate de cană de fasole conţine 110 calorii şi 7 grame de proteine. Trebuie să mai ştii şi că fasolea îţi completează necesarul de antioxidanţi, fier, potasiu şi zinc.

Afine

În afară de faptul că sunt o sursă importantă de antioxidanţi (care oferă protecţie faţă de bolile cardiovasculare, cancer şi diabet), afinele sunt sărace în calorii, iar dacă le consumi cât mai des ca gustare, ai şanse mai mari să slăbeşti sau să îţi menţii greutatea. 100 de grame de afine conţin doar 57 de calorii. De asemenea, aceste fructe îţi mai furnizează vitamine (C, K1) şi minerale (mangan).   

Citrice

Conţin din plin vitamina C, dar sunt şi prietenoase cu silueta. O portocală de mărime medie are doar 60 de calorii şi 3 grame de fibre, iar un grepfrut are în jur de 100 de calorii şi 4 grame de fibre. În plus, citricele au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu îţi cresc glicemia brusc după ce le consumi aşa cum fac, de pildă, dulciurile.

Ouă

Conţin proteine şi nutrimente importante (vitamina D, colină). Esenţiale pentru că stau la baza construcţiei structurilor organice, proteinele ajută şi la slăbit, pentru că induc saţietatea în timp ce reglează hormonii apetitului. Ouăle sunt ideale la micul dejun, pentru că te pot menţine sătul până la masa de prânz.  

Iaurt

Dintre toate sursele de lactate, iaurtul este preferat pentru menţinerea sub control a greutăţii. Iaurtul, care este indicat şi celor cu intoleranţă la lactoză, conţine proteine, calciu, fosfor şi vitamine din complexul B (B2, B5, B12). 100 de grame de iaurt degresat conţin doar 50 de calorii. Alege iaurtul natural, pentru conţinutul de probiotice, miocroorganisme care susţin echilibrul florei intestinale şi, implicit, imunitatea.  

Written By
More from Renate Daily

Cum să-ţi găseşti echilibrul într-o lume plină de haos şi incertitudini

Toţi avem perioade de îngrijorări din motive personale sau profesionale. Nu poţi...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *