Natura este un foarte bun artist şi sunt numeroase exemple de formaţiuni interesante care dovedesc acest lucru. Printre acestea, se numără şi unele insule şi lacuri, care au formă de inimă.
Reciful Inimă
O adevărată bijuterie naturală poate fi considerat Reciful Heart (Inimă) din Queensland, Australia. Situat în Marea Barieră de Corali din Whitsundays, Reciful Heart are un diametru de 16 metri și este unul dintre cele mai mari mistere ale naturii. Reciful a luat această formă natural, fără intervenţie umană. A fost descoperit în 1975 de un pilot. Activităţi precum snorkelingul și scufundările sunt interzise pe insulă. Singura modalitate de a admira această priveliște minunată este cu avionul sau elicopterul.

Insula Galesnjak
Se află în Croaţia şi mai este cunoscută şi ca „Insula Îndrăgostiților” sau „Insula Iubirii”, pentru că are formă de inimă. A fost descoperită în secolul al XIX-lea de către unul dintre cartografii lui Napoleon. Insula Galesnjak este populară mai ales în rândul celor care vor să îşi ceară în căsătorie partenera sau pentru cei care vor să îşi declare dragostea într-un mod inedit. Galesnjak este un loc de vis pentru oricine, având un aer special pentru faptul că este desprins de lume şi unde intervenţia umană nu a pus stăpânire. Cei care vor să ajungă aici se pot caza în apropiere, în Zadar, un loc plin de atracţii culturale şi turistice, sau în Dalmaţia de Nord.

Lacul Ouler
Localizat în Parcul Național Munții Wicklow din Irlanda, Lacul Ouler are forma unei inimi, oferind o privelişte foarte frumoasă. Lacul se află pe versantul Muntelui Tonelagee, aflat la o altitudine de 864 de metri. Se poate ajunge aici cu maşina din Dublin.

Lacul Calvaresc
Aflat între văile Calanca și Mesolcina din Alpii Elvețieni, Lacul Calvaresc din Elveţia este o altă formaţiune naturală în formă de inimă. Pentru a ajunge aici, turiştii străbat un traseu lung, de trei zile, oprindu-se la diverse cabane montane. Însă frumuseţea acestui lac merită tot acest efort.

Lacul Trnovačko
În Muntenegru, se află un alt râu superb, care se află în partea de jos a muntelui Maglić. Este accesibil doar prin două căi: o drumeție de 4-5 ore prin Prijevor sau coborând direct de pe vârful Muntelui Maglić, care are o înălțime de 2.360 de metri.

@drenate. Foto: Pexels