Cât de frumoasă era, de fapt, Cleopatra?

Una dintre cele mai cunoscute seducătoare din toate timpurile, Cleopatra, celebra regină a Egiptului, şi-a asigurat accesul la putere mai ales prin farmecele sale.

Pompei, Irod cel Mare, Iulius Cezar şi Marc Antoniu sunt iubiţii ei de notorietate, pe care i-a sedus iremediabil. În perioada în care Cezar se afla în Egipt şi juca rolul de arbitru între ea şi Ptolemeu al XIV-lea, Cleopatra l-a cucerit, ştiind că o poate ajuta să îşi recapete puterea. Se spune că aceasta i-a fost prezentată lui Cezar ascunsă într-un covor imens.

Cleopatra nu ar fi fost foarte frumoasă, cel puţin din punctul de vedere al standardelor clasice de fumuseţe. Astfel, avea nasul proeminent, bărbia ascuţită şi buzele subţiri. Cu toate acestea, excela la capitolul senzualitate. Pentru a-şi pune în valoarea buzele folosea un amestec de pigment provenit din gândaci zdrobiți, carmin și ceară.

Cu Cezar a trăit o intensă poveste de iubire, iar din relaţia lor s-a născut Cezarion. Cleopatra şi Cezar au trăit la Roma până când acesta a fost asasinat, după care ea s-a întors în Egipt. Din motive politice, Cleopatra avea să devină iubita lui Marc Antoniu. Relaţia lor a scandalizat însă imperiul. Deşi era căsătorit cu Octavia, Marc Antoniu s-a căsătorit și cu Cleopatra, cei doi având împreună trei copii. Iubirea lor a avut însă un final tragic. Înfrânt în bătălia de la Actium, Antoniu a primit falsa veste că iubita lui s-a sinucis, după care a decis să își pună și el capăt zilelor. Rămasă singură în fața ascensiunii romanilor, Cleopatra s-a lăsat mușcată de șerpi.

Citeşte şi: Ce trucuri de frumuseţe avea împărăteasa Sissi

Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Astenie de toamnă? Iată cum o combaţi!

Oboseala generală, lipsa de concentrare, insomniile, iritabilitatea și slăbiciunea fizică sunt câteva...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *