Aveiro, un fel de Veneţie, dar din Portugalia

Una dintre cele mai interesante destinaţii turistice din Portugalia este Aveiro. Dacă îţi plac plimbările printre clădiri colorate, canale şi gondole, vizitează Aveiro, un oraş adesea numit „Veneţia Portugaliei”.

Desemnat de cititorii publicaţiei The Guardian „cel mai romantic oraş din Europa”, Aveiro este o destinaţie de vacanţă care merită a fi descoperită, mai ales că nu îţi trebuie mai mult de o zi pentru a-i vizita obiectivele turistice importante. Iar dacă îţi place Veneţia, cu atât mai bine, pentru că în Aveiro vei descoperi farmecul oraşului italian şi mai mult decât atât.

Aveiro are un farmec veneţian evident. Foto: Wikipedia

Aveiro, un străvechi port şi oraş de pescari, este localizat la jumătatea distanţei dintre Porto şi Coimbra. Se află la marginea unei lagune bogate în peşte şi alge marine.

Aveiro are clădiri viu colorate. Foto: Wikipedia

Aveiro are un trecut îndepărtat; în secolul al XIII-lea şi-a obţinut statutul de oraş. Unii îl consideră cel mai frumos oraş al Portugaliei, cu toate că este o chestiune de gusturi, mai ales că această ţară are şi numeroase alte destinaţii turistice renumite şi apreciate. Aveiro este un oraş cu 80.880 de locuitori (potrivit unei statistici din 2021).   

Ce poţi face în Aveiro

Principala activitate turistică din Aveiro sunt plimbările printre canalele oraşului. Există un estuar cu trei canale care împart oraşul în două părţi. Farmecul oraşului poate fi descoperit în timpul acestor plimbări, când pot fi admirate clădirile Art Nouveau, alături de cele tradiţionale. Majoritatea clădirilor sunt destul de recente. La fel ca şi la Veneţia, clădirile din Aveiro sunt viu colorate, iar elementele decorative vechi se îmbină cu cele moderne. Un exemplu este vechea fabrică de ceramică transformată în centru cultural. Locuitorii sunt preocupaţi să menţină oraşul curat şi îngijit şi vei descoperi acest lucru în timpul plimbărilor.

Foto: Wikipedia

Bărcile tradiţionale de aici se numesc moliceiros; sunt lungi de 15 metri şi sunt pictate cu desene din secolul al XIX-lea.

Nu poţi veni în Aveiro fără să guşti şi un preparat specific, desertul numit ovos moles.

@drenate. Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Polovragi, peştera enigmelor

În afara faptului că este o importantă atracție turistică românească, peștera Polovragi...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *