Cea mai lungă plajă din lume are peste 200 km. Unde se află

Dacă îţi place să faci plimbări lungi pe nisipul cald, poate că plaja Praia do Cassino din Brazilia este ceea ce ţi-ar plăcea. Dincolo de faptul că este cea mai lungă plajă din lume, este şi un loc al diversităţii ecologice şi al sporturilor nautice.

Praia do Cassino este mai mult decât o întindere de nisip; este o adevărată minune geografică. Localizată în extremitatea sudică a Braziliei și extinzându-se până la granița cu Uruguay, această plajă are o lungime de aproximativ 230 de kilometri, informează iflscience.  

Ca idee, lungimea acestei plaje o depăşeşte pe cea a coastei New York-ului, care are 204 km, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului. Măsurătorile variază în funcție de surse, dar este incontestabil faptul că Praia do Cassino este cea mai lungă plajă din lume.

Tot ca o comparaţie, lungimea plajei Praia do Cassino echivalează cu suprafaţa ocupată de litoralul românesc.

Praia do Cassino, cea mai întinsă plajă din lume. Foto: Wikipedia

Se află de-a lungul Oceanului Atlantic de Sud, de la orașul-port Rio Grande până la gura pârâului Chuí, din partea extremică sudică a Braziliei.

Cea mai mare parte a plajei, care se întinde pe 180 km, este pustie, restul fiind amenajată. Este şi una dintre cele mai vechi staţiuni din Brazilia; a fost inaugurată în 1890.

De ce este renumită

Praia do Cassino este un loc ideal pentru cei care iubesc plajele, în general. Totodată, este o regiune cu un ecosistem bogat și divers. Fauna și flora sa includ specii variate, de la foci la o multitudine de păsări migratoare.

Praia do Cassino îi atrage ca un magnet şi pe iubitorii de sporturi acvatice. Cei care practică surf găsesc aici un loc ideal.  

Foto: Wikipedia

De asemenea, găzduiește una dintre cele mai solicitante provocări de anduranță din lume: ultramaratonul Extremo Sul. Este o competiție nerecomandată celor pentru cei cu inima slabă, deoarece necesită alergare de 226 de km în mai puțin de 54 de ore.

@drenate. Foto: Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Blugii: de la salopetă de muncă la pantaloni la modă

Practici sau utili, blugii par că nu se vor demoda niciodată. Transformaţi...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *