Plaje de vis din Europa

Europa este una dintre cele mai atractive destinații de vacanță nu numai datorită munților sau zonelor încărcate de istorie, ci și datorită plajelor superbe, care atrag milioane de turiști din toate colțurile lumii. Iată câteva dintre cele mai atractive plaje europene!

Myrtos, Grecia

Localizată lângă Argostoli, capitala insulei Kefalonia, Myrtos este considerată una dintre cele mai frumoase plaje europene și totodată a fost inclusă în topul 10 al celor mai frumoase plaje din lume. Nisipul fin și auriu, precum și marea de culoarea turcoazului atrag aici milioane de turiști în fiecare vară. Stâncile masive de calcar care înconjoară plaja reflectă lumina soarelui și dau o notă aparte acestui loc. Datorită curenților marini, nu sunt indicate plimbările prea lungi pe mare.

Tarifa, Spania

Această regiune vântoasă este renumită pentru sporturile pe apă care se practică aici, printre care kite-surfing și power-kite flying. Anual, în Tarifa se organizează diverse competiții de sporturi acvatice. Este o plajă mai puțin explorată, unele zone fiind aproape neatinse de turiști. Regiunea este una muntoasă, având o vedere directă spre munții Rif din Maroc. Tarifa este o destinație perfectă și pentru iubitorii de cățărat pe stânci și pentru cei care preferă călăria. Stațiunea păstrează numeroase elemente din arhitectura arabă.

Navagio, Grecia

Considerată pe bună dreptate colț de paradis terestru, Navagio pare ruptă de realitate și de restul civilizației. Numită și plaja naufragiaților, Navagio este accesibilă numai cu vaporul, însă acest impediment nu îi împiedică pe turiști să se aventureze aici pentru a admira acest loc ascuns de lume, stâncile uriașe, nisipul fin și albastrul transparent al mării. Plaja Navagio este situată pe insula Zakinthos și inițial a purtat numele Agios Gerogios, dar a fost redenumită după naufragiul din 1983 a unui vas care transporta țigări de contrabandă.

Zlatni Rat, Croația

Situată în insula Brac, una dintre cele mai renumite zone turistice de pe tărâmul Adriaticii, plaja Zlatni Rat este locul ideal pentru iubitorii sporturilor acvatice. Are o lungime de aproape jumătate de kilometru și mai este cunoscută sub numele de „Cornul de aur”. Are o formă unică, ce seamănă cu o limbă albă uriașă, întinsă în mare, „detaliu” datorită căruia apare în numeroase broșuri de călătorie. De asemenea, este unică în lume pentru că își schimbă forma și poziția în funcție de vânt: este formată din pietre de cremene, care sunt purtate ușor de vânt.

Patara, Turcia

Este cea mai lungă plajă din Mediterana și a fost numită de revista „Sunday Times” drept cea mai frumoasă plajă din lume. Dunele de nisip și ruinele antice conferă un aer aparte zonei, care măsoară 18 kilometri. Vântul puternic care bate aici a transformat plaja și într-un loc perfect pentru a face surfing. Zona este protejată de Guvernul turc, deoarece aici își depun ouă broaștele țestoase. În Patara s-a născut în anul 280, Sfântul Nicolae, care, potrivit tradiției, oferă daruri copiilor. Locul este preferat de turiști pentru că nu este aglomerat.

Biarritz, Franța

Situată pe coasta de sud-vest a Franței, la doar un sfert de oră de granița cu Spania, plaja Biarritz a fost una dintre preferatele nobilimii, care prefera să își petreacă aici cât mai mult timp liber. În anul 1854, împărăteasa Eugenia, soția regelui Napoleon al III-lea, a construit un palat în Biarritz, tranformând zona într-o stațiune de vacanță. De altfel, în secolul al XIX-lea, era chiar de bon ton să vii la Biarritz, o destinație perfectă de vacanță chiar și în zilele de azi. Locul poartă amprenta culturii spaniole și franceze, lucru care se reflectă inclusiv în specificul culinar al zonei. Anual, stațiunea găzduiește Festivalul de Surf Biarritz, unde se întrec cei mai buni surferi din lume.

Cannes, Franța

Renumită pentru festivalul de film care se desfășoară aici în fiecare an, stațiunea franceză Cannes este cunoscută și datorită plajelor din zonă. Aici există plaje particulare sau de stat. Cele mai multe sunt private, aparținând hotelurilor de lux din Cannes. Acestea pot fi vizitate, contra cost, și de turiștii care nu sunt cazați la astfel de hoteluri. Printre acestea, se numără plaja Martinez, plaja Regală (care aparține de Grand Hotel), precum și cele aparținând unor hotele precum Hilton, Carlton și Majestic. Însă și plajele publice sunt o destinație potrivită, mai ales pentru familii, deoarece apele sunt mai puțin adânci, ceea ce reduce riscul unor întâmplări nedorite.

Foto: pixabay/unsplash

Written By
More from Renate Daily

Punctul Nemo, cel mai inaccesibil loc de pe Terra. Este cimitir pentru navele spaţiale

Zonă izolată din Pacificul de Sud, Punctul Nemo se află în afara...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *