Bărbatul care nu a văzut niciodată o femeie

Mihailo Tolotos a fost un călugăr grec care a trăit toată viaţa  pe Muntele Athos.  

Născut în anul 1856, Mihailo Tolotos şi-a pierdut mama la doar patru ore după venirea sa pe lume. Nu se ştie cine a fost tatăl lui şi nici nu a avut rude care să aibă grijă de el. A fost abandonat pe treptele mănăstirii şi a fost găsit de călugării din vârful Muntelui Athos. A fost crescut la mănăstire, care a fost singura casă pe care a avut-o vreodată. Călugării l-au botezat Mihailo Tolotos.  

Povestea sa de viaţă a fost prezentată în ziarul Edinburg Daily Courier, ediţia din 29 octombrie 1938, informează rarehistoricalphotos.com. Este una dintre puţinele relatări despre povestea acestui bărbat, neexistând alte surse care să susţină acurateţea ei.

Povestea călugărului relatată în presa din 1938. Foto: Wikipedia

Izolat de lumea exterioară

Mihailo Tolotos a devenit el însuşi călugăr, urmând regulile stricte impuse pe Muntele Athos. Se ştie că accesul femeilor este interzis aici, regulă stabilită în secolul X. Şi cum Tolotos şi-a petrecut toată viaţa la mănăstire, nu a văzut niciodată o femeie. De asemenea, nu a văzut niciodată un avion sau o maşină şi niciun film, ştiind însă de existenţa acestora.

Tolotos nu a părăsit niciodată mănăstirea de pe Muntele Athos, murind acolo în 1938, la vârsta de 82 de ani. Călugării i-au organizat o înmormântare specială, fiind convinşi că fost singurul bărbat care nu a văzut în viaţa lui o femeie.

Deși povestea lui Mihailo Tolotos a fost răspândită pe scară largă, este important de reținut că nu există înregistrări istorice sau dovezi care să confirme povestea sa de viaţă.

Este posibil ca povestea să aibă caracter ficțional sau să fie un mit creat pentru a sublinia virtuțile celibatului și monahismului în tradiția creștină ortodoxă. Cu toate acestea, imaginile din ziare sunt reale, cu toate că sursa originală rămâne discutabilă.

Muntele Athos. Foto: Pixabay

Regiune autonomă din nord-estul Greciei, Muntele Athos este un loc unic în lume. Este centru spiritual ortodox începând din 1054, cu toate că aici călugării s-au stabilit mai înainte de această dată. 

@drenate

Foto mare: reddit.com Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

5 flori de vară cu efecte terapeutice

Dintre numeroasele flori care înveselesc câmpiile şi grădinile în sezonul estival, unele...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *