De ce telefonul nu ar trebui lăsat la încărcat peste noapte

Foarte multe persoane obişnuisc să îşi lase noaptea la încărcat telefonul mobil, pentru a avea bateria plină dimineaţa. Însă acest obicei practicat frecvent poate face mai mult rău decât bine. Iată de ce!

În zilele noastre, nu ne putem imagina viaţa fără telefonul mobil şi aproape că am devenit dependenţi de acesta. Însă nu despre acest lucru vrem să-ţi vorbim aici, ci despre trucurile simple care te ajută să îi prelungeşti durata de viaţă. Iar pentru acest lucru nu trebuie să faci mare lucru, ci să fii atent la unele aspecte precum încărcarea lui.

Dezavantajele şi pericolele încărcării telefonului noaptea

Dacă ai obiceiul de a-ţi lăsa telefonul la încărcat toată noaptea, renunţă să mai faci acest lucru. Motivul este că orele lungi de încărcare dăunează duratei de viaţă a bateriei. Lăsând mobilul în priză peste noapte expui bateria la cicluri de încărcare inutile. Și, din păcate, acest lucru îi diminuează eficacitatea în timp.

În afară de acestea, un alt pericol al încărcării telefonului peste noapte este supraîncălzirea, care poate duce inclusiv la producerea incendiilor, nu neapărat din cauza telefonului, ci şi a prizei. Potrivit experţilor în domeniu, dispozitivele mobile, inclusiv telefonul, lăsate nesupravegheate la încărcat pot provoca, în afară de incendii, şi explozii.

Nici încărcarea 100% nu e indicată

În plus, un telefon nu ar trebui lăsat la încărcat 100% nici ziua. Specialiştii recomandă încărcările mici şi dese, pentru că bateriile ar rezista mai mult dacă sunt încărcate ocazional, pe parcursul zilei, în loc să fie conectate doar în momentul în care telefonul este complet descărcat. Atunci când bateria ajunge la 100% încărcare, se produce un stres chimic, care îi accelerează degradarea. Acest lucru are loc şi când descărcarea este totală. Pentru păstrarea duratei de viaţă a telefonului, acesta nu ar trebui încărcat peste 85%. 

Este mai bine ca telefonul să fie închis când se încarcă?

Nu neapărat, dar acest lucru are avantaje. Un telefon închis are temperatura mai mică, iar acest lucru este benefic pentru durata de viaţă a bateriei.

Atunci când constaţi că telefonul mobil nu mai funcţionează ca înainte, nu te grăbi să îl schimbi cu altul nou, ci înlocuieşte-i bateria. Prin acest lucru, eviţi supraconsumul şi poluarea.

@drenate. Foto: Unsplash, Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Richard Nixon, primul preşedinte american care a vizitat piaţa Obor

La 2 august 1969, preşedintele american Richard Nixon sosea în România într-o...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *