Frank Sinatra, un destin de film. A încercat să se sinucidă şi a fost bănuit de legături cu Mafia

„Am câteva regrete, însă prea puține ca să vorbesc despre ele”, este un vers al celebrului hit al lui Frank Sinatra, „MyWay”, melodie cu un succes răsunător, care a sfidat trecerea timpului. Una dintre cele mai bune voci ale secolului XX, Sinatra a avut o viață tumultoasă, presărată cu succese, dar și cu decepții.

Născut în 1915 în New Jersey, Frank Sinatra s-a remarcat în lumea spectacolului pe la 20 de ani. În 1935 a debutat cu melodia „The Hoboken Four”, iar după patru ani cântă cu formația lui Harry James, apoi cu orchestra lui Tommy Dorsey, cu care va înregistra primul mare succes muzical, „I’ll Never Smile Again”. Tot în aceeași perioadă, a debutat și în lumea filmului, interpretându-și propriul rol în „Las Vegas Nights” (1941). A urmat o carieră prolifică, atât ca interpret, cât și ca actor, primind chiar un Oscar pentru rolul secundar din filmul „De aici în eternitate”.

Despre artist, se știe mai puțin că s-a născut aproape mort. Bunica sa a avut însă inspirația să îl spele cu apă rece, după care viitorul artist a interpretat primul său „cântec”. Urmele lăsate de forceps pe fața sa, pe partea stângă, vizibile pentru tot restul vieții, i-au adus porecla „Scarface”. Din acest motiv, Sinatra evita să se lase fotografiat pe partea stângă. De asemenea, chipul său purta urme de acnee, pe care obișnuia să și le acopere cu machiaj.

Un alt detaliu mai puțin știut este că a fost arestat, în 1938, acuzat fiind de seducție: cucerise o femeie, promițându-i că o va lua de soție, ceea ce nu s-a întâmplat. În cele din urmă, acuzațiile au fost retrase, pentru că femeia era deja măritată. Totuși, acuzațiile au fost schimbate apoi în adulter, astfel că a fost nevoit să își petreacă 16 ore în arest.

Tentativa de sinucidere

Cartea „Sinatra la Hollywood” aduce detalii oarecum șocante despre artist. De pildă, ar fi încercat să își pună capăt vieții, motivul fiind, se pare, relația tumultoasă cu Ava Gardner, cu care s-a căsătorit în 1951. După o ceartă serioasă cu actrița, Sinatra a încercat să se sinucidă inhalând gazele de la cuptor. Același volum mai vorbește și despre două avorturi pe care Ava Gardner le-a făcut fără să își consulte soțul, pe motiv că „Nu eram capabili să avem grijă de noi, dar de un copil?” În 1957, cei doi au divorțat.

Adevărat cuceritor de inimi, Sinatra a fost căsătorit de mai multe ori. Cu prima sa soție, Nancy Barbato, a avut trei copii: Tina, Nancy și Frank Jr. După ce a cunoscut succesul, a avut relații pasagere cu diverse femei, care au dus la destrămarea relației cu Barbato. A divorțat de Nancy, după care a urmat căsnicia eșuată cu Ava Gardner. În 1966 a luat-o de soție pe Mia Farrow, care pe atunci încerca să se impună în lumea filmului. Nici acest mariaj nu a rezistat însă, astfel că în 1968 s-au despărțit. Din 1976 și până la sfârșitul vieții, a fost căsătorit cu Barbara Blakeley Marx. Alte iubiri celebre ale lui Sinatra au fost Lauren Bacall și Judy Garland.

În 2011, ultima sa soție și-a lansat cartea „Lady Blue Eyes: My Life With Frank”, în care prezintă detalii picante ale mariajului lor. Cartea dezvăluie temperamentul coleric și petrecăreț al cântărețului. Astfel, vedeta obișnuia să meargă rar la culcare înainte de apariția zorilor, iar multe dintre petrecerile la care lua parte erau stropite cu alcool. Barbara l-a iubit însă necondiționat, iar cartea este, așa cum spune ea, „o scrisoare de dragoste” față de Sinatra.

Legăturile cu Mafia

Unul dintre secretele cel mai bine păzite din istoria muzicii este posibila legătură a lui Frank Sinatra cu clanurile mafiote. Cu toate că a negat această relație care nu avea cum să îl onoreze, artistul ar fi fost cunoscut în lumea interlopă a Mafiei sub pseudonimul Anthony Carilllo. Interpretul l-ar fi cunoscut personal pe Sam Giancana, figură importantă a clanurilor mafiote din Chicago, dar și pe Lucky Luciano. Mai mult, cântărețul s-ar fi implicat și în afacerile necurate ale acestora și chiar ar fi transportat pentru ei o valiză cu 3,5 milioane de dolari. De asemenea, ar fi luat parte la o afacere cu băuturi alcoolice în care erau implicate mafia din New York și cea din Chicago. Sinatra nu a fost niciodată anchetat pentru posibilele legături cu Mafia.

Frank Sinatra a fost bun prieten și cu câțiva președinți americani: John F. Kennedy, Richard Nixon, Ronald Reagan, George Bush. Se pare că prietenia cu JFK l-ar fi transformat într-o țintă a FBI, care l-a urmărit 50 de ani.Cântărețul s-a stins din viață în 1998, din cauza unui atac de cord.

Foto: Pixabay

Citeşte şi: Elvis Presley şi femeile din viaţa lui

Written By
More from Renate Daily

Curajoşii care au plonjat într-un butoi peste cascada Niagara

Cădere masivă de apă aflată pe cursul râului cu același nume și...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *