Thomas Wedders, bărbatul cu cel mai lung nas din lume

Cunoscut şi ca Thomas Wadhouse, Wedders este bărbatul cu cel mai lung nas din lume care a trăit vreodată, performanţă menţionată şi în Cartea Recordurilor.

Thomas Wedders a devenit o senzație pe internet, după aproape 300 de ani de la moartea sa. Acest lucru este pus pe seama nasului său, care avea lungimea de 19 centimetri. Imaginea sa a fost popularizată de o pagină de Twitter numită Historic Vids.

O reproducere în ceară a capului bărbatului este păstrată la muzeul Ripley’s Believe It Or Not Odditoriums din Londra.

Thomas Wedders s-a născut în jurul anului 1730 în Yorkshire, Anglia. La fel ca multe alte persoane cu diformităţi fizice din acele timpuri, Wedders şi-ar fi câştigat existenţa din numerele de circ, potrivit Anomalies and Curiosities of Medicine (1896) de George Gould și Walter Pyle, informează weirdhistorian.com.

Nu se cunosc prea multe detalii despre viaţa sa, dar se consideră că bărbatul ar fi avut dizabilităţi intelectuale, lucru care însă a fost pus la îndoială, conform altor surse. Thomas Wedders s-a stins din viaţă la vârsta de 50 sau 52 de ani.

Thomas Wedders, bărbatul care deţine recordul pentru cel mai lung nas din lume
Foto: The Strand Magazine/Wikipedia

În prezent, recordul pentru cel mai lung nas al unei persoane în viaţă este deţinut de turcul Mehmet Ozyurek, al cărui nas măsoară 8,8 centimetri.

Citeşte şi: Poţi supravieţui atacului unui rechin? 3 poveşti impresionante

Foto: weirdhistorian.com, Twitter, Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Greta Garbo, „Sfinxul suedez” şi diva misterioasă. Rolurile memorabile ale carierei

Despre Greta Garbo, însuși Federico Fellini spunea că este „fondatoarea unui ordin...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *