Pangeos, cea mai mare navă construită vreodată, va avea formă de broască ţestoasă

Un superiaht care seamănă cu un oraş plutitor este unul dintre proiectele extravagante futuriste, costurile pentru realizarea lui fiind de 8 miliarde de dolari.

Ambarcaţiunea se va numi Pangeos, după Pangea, supercontinentul care a existat pe Terra în urmă cu sute de milioane de ani. Nava plutitoare va avea lungimea de 550 de metri şi lăţimea de 610 metri. Designer al acestui proiect este Pierpaolo Lazzarini, cunoscut pentru proiectele sale extravagante.

© Pierpaolo Lazzarini / Pangeos

Acest oraş plutitor include spaţii pentru hoteluri, centre comerciale, parcuri şi spaţii amenajate pentru nave şi avioane mai mici. Pangeos va avea o piaţă principală în jurul căreia vor fi construite şi alte clădiri. Practic, va include tot ceea ce este necesar pentru a susţine o comunitate plutitoare în mijlocul oceanului, informează dailygeekshow.com. Pangeos va putea găzdui în jur de 60.000 de persoane.

Potrivit lui Lazzarini, proiectul ar putea fi pus în practică în 2033, fiind nevoie  de opt ani pentru a fi finalizată, desigur, dacă vor exista resurse financiare. Locul ales pentru construcţia lui ar fi Arabia Saudită.

Înainte de construcţia propriu-zisă, ar fi nevoie de dragarea unui kilometru pătrat de mare şi de un baraj circular, potrivit cnn.com.

© Pierpaolo Lazzarini / Pangeos

Energia necesară pentru funcționarea orașului plutitor ar proveni din panouri solare, iar electricitatea din forţa valurilor.

Foto: lazzarinidesignstudio.com

Citeşte şi: Cine au fost adevăraţii piraţi din Caraibe

Written By
More from Renate Daily

Cât de mult l-a afectat pe Eminescu aventura Veronicăi Micle cu Caragiale

Povestea de dragoste pe care Mihai Eminescu şi Veronica Micle au trăit-o...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *