Poţi supravieţui atacului unui rechin? 3 poveşti impresionante

Întâlnirea cu un rechin nu poate fi altceva decât un coşmar! Şansele de supravieţuire în cazul atacului rechinilor este extrem de mic. Au existat câteva astfel de „confruntări” din care, din fericire, oamenii au supravieţuit. Iată câteva astfel de poveşti interesante de supravieţuire!

Leeanne Ericson

În luna aprilie 2017, Leeanne Ericson, mamă a trei copii, a mers la surfing în apropiere de San Diego, California. Ceea ce se dorea a fi o ieşire relaxantă s-a transformat în coşmarul vieţii ei. În momentul în care se afla pe valuri, la 100 de metri depărtare de ţărm, un rechin a tras-o sub apă şi a muşcat-o de coapse. Femeia a avut inspiraţia să îl înjunghie în ochi, gest în urma căruia rechinul s-a retras. „Îmi amintesc că mă gândeam la copiii mei și încercam să dau rechinul la o parte de pe mine. Am început să-l rănesc în ochi. Se simțea ca o cană de jeleu”, a declarat ea. Femeia a reuşit să scape de rechin şi a înotat la mal, unde a primit ajutor. Leeanne a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale pentru refacerea părţior afectate.

În foarte puţine cazuri, oamenii supravieţuiesc atacului unui rechin

Bruce Grimes

În 2008, pe când avea 49 de ani, Bruce Grimes a decis să meargă la surfing în Texas. În momentul în care se afla pe valuri, bărbatul a simţit ceva neobişnuit dedesubt. Când şi-a dat seama că este vorba despre un rechin, a încercat să îşi păstreze calmul şi să se îndrepte spre ţărm. Însă rechinul nu a renunţat şi s-a năpustit din nou pentru a-l ataca. În cele din urmă, bărbatul a fost muşcat de braţ şi de picior. Potrivit declaraţiilor sale, rechinul avea cel puţin doi metri lungime. El a reuşit să scape cu viaţă şi a avut nevoie de aproape 100 de copci pentru a închide rănile provocate de muşcăturile animalului.

Todd Endris

În 2007, Todd Endris, care avea pe atunci 24 de ani, a fost victima atacului unui rechin. Tânărul se afla în Marina State Park din California în momentul în care a fost atacat de un rechin alb. Prima dată, prădătorul doar l-a lovit, după care rechinul a smuls o bucată din planşa lui Todd şi l-a rănit la spate. Rechinul şi-a continuat atacul şi i-a înhăţat piciorul. Momentul salvator a venit din partea unor delfini, care i-au oferit un ajutor neaşteptat. Aceştia l-au înconjurat şi au format un adevărat scut protector, Todd reuşind, în cele din urmă, să ajungă la mal. Unul dintre prietenii tânărului i-a oferit ajutor, după care Todd a fost transportat la spital pentru a primi tratament de specialitate.   

Citeşte şi: Cine au fost adevăraţii piraţi din Caraibe

Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Dansuri sud-americane celebre

Multe dintre dansurile cu cea mai mare popularitate la nivel mondial sunt...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *