Hedy Lamarr, actriţa genială. Cum a schimbat lumea prin invenţia sa

Actriţa Hedy Lamarr este cunoscută mai mult pentru filmele sale, dar puţini ştiu că a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea tehnologiei Wi-Fi.

Vedetă a perioadei de glorie a Hollywoodului, Hedy Lamarr, frumoasa actriță de origine austriacă a strălucit în filme precum „Extaz”, „Bloom Town”, „Tortilla Flat”, „Experiment primejdios” şi „Istoria omenirii”. În apogeul carierei sale, a avut ca parteneri actori de primă mână precum Clark Gable, Specncer Tracy și Charles Boyer.

Ce tehnologie a inventat

Dincolo de cariera cinematografică și de renumele de a fi „cea mai frumoasă femeie de pe marele ecran”, Hedy Lamarr a rămas în istorie și pentru invenția sa. Astfel, ea a colaborat cu muzicianul George Antheil, cu care a patentat, în 1942, un „sistem secret de comunicații”. Cu ajutorul acestei tehnologii, era posibilă manipularea frecvențelor radio, pe baza saltului în frecvență, fiind chiar folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu scopul evitării detectării torpilelor de către inamic. Descoperirea lui Hedy Lamarr a fost foarte importantă, saltul în frecvență stând la baza tehnologiei wireless.

Citeşte şi: Ingrid Bergman, actriţa marilor pasiuni

Foto: Wikipedia, Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Necunoscuta din Sena, una dintre cele mai misterioase femei din toate timpurile

De-a lungul istoriei, multe femei au suscitat interesul opiniei publice prin misterele...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *