Greşeli de evitat când te machiezi

Prin machiaj, orice femeie dorește să își pună în valoare frumusețea chipului. Uneori însă se obține efectul contrar: fie foloseşti incorect produsele de machiaj, fie alegi culorile nepotrivite.    

Pentru a obține un machiaj reușit, în primul rând, este foarte important să ai grijă de sănătatea tenului. Astfel, o piele deshidratată va fi ușor „trădată” de fondul de ten, de exemplu. Demachierea, folosirea cremei pentru zona sensibilă din jurul ochilor, scoaterea punctelor negre sunt câteva dintre aspectele pe care nu trebuie să le uiţi dacă vrei ca machiajul să arate cât mai bine. Iată ce greșeli trebuie evitate când te machiezi!

Fondul de ten prea închis

Un fond de ten mai închis decât pielea nu va face decât să adauge 10 ani chipului în doar câteva minute. În plus, diferențele de culoare dintre piele și fondul de ten se vor observa ușor la marginile feței. Așadar, alege culoarea cât mai aproape de nuanța pielii tale și ține cont și de tipul de ten. Dacă ai ten gras, nu opta pentru un fond de ten uleios, care va accentua și mai mult luciul feței.

Anticearcănul nepotrivit

Un anticearcăn cu o culoare mai deschisă decât tenul nu va face decât să accentueze pungile de sub ochi, iar tu vei tu poţi semăna uşor cu un urs panda. Mai potrivite sunt nuanțele de piersică sau de culoarea somonului, cu textură mată (cele sidefate accentuează ridurile din zona ochilor). De asemenea, anticearcănul se aplică după folosirea fondului de ten.

Machiajul strident al buzelor și al ochilor

Ochi machiați cu nuanțe violet sau albastru, buze de un roșu intens și blush portocaliu? În niciun caz! Evidențierea buzelor și a ochilor în același timp este o mare greșeală de machiaj, spun specialiștii în domeniu. Așadar, dacă se pun în valoare ochii, pentru buze se vor alege nuanțe palide.

Aplicarea rimelului pe genele de jos

Când rimelul se aplică pe genele inferioare sunt scoase în evidență imperfecțiuni precum cearcănele și ridurile din jurul ochilor. Mascara se folosește numai pentru genele de sus, cu o mișcare ușoară de zig-zag. Aplicat în exces, rimelul poate încărca genele.

Roșu în exces în obraji

Prea mult roșu strică, cel puțin când vine vorba de machiajul obrajilor. În locul culorii roșii se pot alege pudre de obraz în nuanțe roz sau bej. Aplicarea blush-ului se face ținând cont de forma feței. Pentru fața ovală, obrajii pot fi pudrați în forma literei C în exterior, pentru forma pătrată, se accentuează pomeții cu nuanțe cât mai naturale, iar pentru fața rotundă, pudra se aplică mai ales pe obraz și mai puțin pe pomeți. Reţine că prea multă pudră în obraji îmbătrânește chipul.

Autobronzant pentru față? Mai gândeşte-te!

Aproape 80% dintre femeile care folosesc autobronzant pentru față nu reușesc să aplice corect acest produs. O primă greșeală este că, în cele mai multe cazuri, pentru față se folosește același produs ca și pentru restul corpului. În al doilea rând, înainte de a recurge la aplicarea autobronzantului, este nevoie de o exfoliere a tenului.   

Contur de buze mai închis decât rujul

Pentru accentuarea buzelor, este indicat să se folosească un creion-contur. Acesta trebuie să aibă culoarea rujului; folosirea unei nuanțe mai închise va da un aspect vulgar și demodat. Trasarea conturului se va face de la mijloc spre exterior. Buzele mari pot fi estompate tot cu ajutorul acestui creion, iar cele mici mărite discret, deci fără a exagera.

Prea multă pudră

Aproape 70% dintre femei folosesc pudra. Când este aplicată în exces, pudra scoate în evidență ridurile și liniile feței. Pentru a evita acest lucru, este indicat să se folosească o pensulă specială sau un burete, cu mișcări ușoare. Dacă pudra a fost aplicată în exces, surplusul poate fi îndepărtat tot cu o pensulă curată. Pudra se aplică doar pe fața uscată, pentru a nu produce iritații.

Written By
More from Renate Daily

Artă urbană în București. Ce locuri din Capitală au fost înfrumuseţate

Sectorul 2 a primit o nouă identitate prin Outline Streetart, singurul festival...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *