Iată care este culoarea anului 2022! Ce semnificaţii are

Pantone, cunoscuta companie care stabileşte standardele în materie de nuanţe, a anunţat culoarea anului 2022, motivând alegerea. În premieră, a fost desemnată o nuanţă care nu se află în catalogul companiei, fiind o culoare nou-nouță, creație proprie.

Albastrul brebenoc sau saschiul a fost desemnată de compania Pantone culoarea anului 2022. Botezată Very Peri, această nuanţă uneşte „constanţa” albastrului tradiţional cu „energia şi emoţia” date de roşu, potrivit Pantone.

„Pe măsură ce ne mişcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă şi viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Color Institute al Pantone. „Înglobând calităţile albastrului, având în acelaşi timp o nuanţă violet-roşu, Pantone 17-3938 Very Peri afişează o atitudine spirituală şi veselă şi o prezenţă dinamică ce încurajează creativitatea curajoasă şi exprimarea imaginativă”.

În premieră, a fost desemnată o culoare care nu se află momentan în catalogul companiei. Pentru acest lucru, a combinat tonuri de albastru cu violet-roşu.

Albastrul brebenoc ar fi un simbol al peisajului prezent fizic şi digital, al unei epoci de trecere de la perioada de izolare, când standardele şi noţiunile ni se schimbă.

Pantone stabileşte culoarea anului începând din anul 2000, prin studierea tendinţelor modei şi prin analizarea produselor deja existente, precum şi a celor care urmează să fie lansate. Predicţiile oferite de institut influenţează şi retailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor.

Foto: Facebook/Pantone

Citeşte şi: Cine a fost marea iubire a lui Marin Preda. Scriitorul a avut trei soţii

Written By
More from Renate Daily

Masaii, războinicii de temut ai savanei

De sute de ani, triburile de masai își duc traiul în colibele...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *