Júzcar, satul ştrumfilor

Satul spaniol Júzcar din zona Malaga (Andaluzia) ar fi rămas probabil în anonimat dacă nu ar fi acceptat propunerea de a deveni sat-emblemă pentru simpaticii ştrumfi.

Satul Júzcar a devenit o atracţie turistică mondială în anul 2011, când a devenit „satul ştrumfilor”, după un proiect cinematografic.

Mica localitate cu o suprafaţă de 33 kilometri pătraţi şi cu aproximativ 200 de locuitori a devenit albastră, după ce a acceptat proiectul „The Smurfs” al celor de la Sony Pictures. Mai exact, celebra companie a dorit să marcheze lansarea producţiei 3D „Ştrumfii” printr-o idee aparte, mai exact prin crearea unui oraş al ştrumfilor. Pentru a intra şi mai mult în atmosferă, oamenii s-au îmbrăcat în ştrumfi şi au făcut poze cu vizitatorii.

Clădirile din Júzcar, inclusiv biserica şi primăria, au fost vopsite în albastru şi numeroşi turişti vin să le admire.

Iniţial, proiectul prevedea ca toate clădirile care au fost vopsite în albastru să redevină albe, Júzcar fiind unul din multele pueblos blancos, celebrele sate albe care înfrumuseţează această regiune de vis din Spania.

Însă cine şi-a mai dorit acest lucru după ce Júzcar a devenit popular în lumea întreagă, mai ales că această celebritate aduce localităţii şi numeroşi bani din turism? În jur de 4.000 de litri de vopsea s-au folosit pentru vopsirea clădirilor.

Potrivit declaraţiilor primarului satului, „viitorul are acum o altă culoare, cu aşteptări mult mai mari”. În acest sat este mare sărbătoare pe 25 iunie, când este Ziua Internaţională a Ştrumfilor. Cu această ocazie, oamenii se îmbracă în costume de ştrumfi.

Cine ajunge în acest sat albastru poate vizita şi biserica (Santa Catalina), clădirea principală a oraşului, precum şi Muzeul micologic, unde poate fi explorată lumea interesantă a ciupercilor.

@drenate

Foto: Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Cele 7 minuni ale lumii moderne

Celor 7 minuni ale lumii Antice le corespund alte minuni arhitectonice, care...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *