Profeţiile lui Nostradamus care s-au adeverit

Se estimează că peste 70% dintre profețiile lui Nostradamus (1503-1566) s-au adeverit. Medic, astrolog și farmacist, Nostradamus a reușit să prezică multe dintre evenimentele istorice reale, iar numeroase dintre previziunile sale sunt deschise încă interpretărilor.

Moartea regelui Henric al II-lea al Franței

„Leul tânăr îl va învinge pe cel bătrân pe câmpul de luptă în urma unei singure bătălii. Îi va străpunge ochii într-o cușcă aurită, două răni vor deveni una singură, apoi va pieri de o moarte crudă”. Acestea sunt scrierile lui Nostradamus despre evenimentele reale care au dus în cele din urmă la moartea regelui francez. De altfel, se spune că Nostradamus însuși l-ar fi avertizat pe rege de ceea ce avea să se întâmple. Regele Henric al II-lea a pierit în urma unui turnir, un concurs medieval în cadrul căruia cavalerii se întreceau în mânuirea armelor. Regele Franței a fost răpus accidental în acest concurs de contele de Montgomery, mai tânăr cu șase ani decât el. Lancea contelui i-a străpuns ochiul regelui și, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, suveranul francez a murit din cauza unei infecții generalizate (septicemie). Moartea regelui Franței a reprezentat și sfârșitul turnirului.

Revoluția Franceză

„Înainte de venirea războiului, marele zid va cădea, iar Regele va fi executat; lângă Sena, pământul va fi însângerat”. Acestea sunt scrierile profetice ale lui Nostradamus despre marele eveniment din istoria Franței.

Revoluția Franceză din 1789 a produs importante schimbări pe plan politic și social în această țară. „Marele zid” despre care vorbea Nostradamus reprezintă căderea Bastiliei, celebra închisoare unde erau întemnițați opozanții regimului. Atacul asupra Bastiliei a marcat, de altfel, începerea Revoluției Franceze.

Marele incendiul al Londrei

„Sângele celui drept va fi cerut în Londra; ars de foc în anul 66”. Aceasta este una dintre cele mai exacte profeții ale lui Nostradamus. El a prezis nu numai locul, ci și anul producerii tragediei: 1666.

Marele Foc, cum a fost numit acest incendiu, este una dintre cele mai mari dezastre care au afectat capitala Angliei. Incendiul ar fi izbucnit la o brutărie și a distrus o mare parte a orașului, mai puțin cartierul regal Westminster. Se apreciază că au fost distruse în jur de 13.000 de case și oficial, doar șase persoane au murit.

Ascensiunea lui Napoleon

„Pau, nay loron va fi mai degrabă din foc decât din sânge; pentru a înota în glorie; cel mare va trebui să fugă din mulțime. Va refuza să intre la Piuses; pe cei depravați îi va întemnița”.

Pau, Nay și Oloron sunt trei localități din sudul Franței. Dintr-o îmbinare a acestor nume se poate obține: Napaulon Roy, adică regele Napoleon. Versurile „pentru a înota în glorie; cel mare va trebui să fugă din mulțime” fac referire la originea modestă a reglui, iar numele Piuses a fost decriptat ca fiind fi Papa Pius al VI-lea.

Al Doilea Război Mondial

„Bestii înfricoșătoare și flămânde vor trece râurile; O mare parte a câmpului de bătălie va fi împotriva lui Hister; Cel puternic va fi aruncat într-o cușcă de fier; când copilul din Germania nu va observa nimic”.

Acesta este unul dintre catrenele în care Nostradamus descrie cel de-al Doilea Război Mondial. Tot în aceste versuri, prezicătorul face referire la momentul invadării Franței de către germani, la Aliați, care vor opri regimul de teroare al lui Hitler. „Cușca de fier” reprezintă tancurile germane, iar „copilul din Grmania” este însuși Hitler.

Charles de Gaulle

„Un anume de Gaulle va conduce de trei ori”. Versul acesta descrie cu o exactitate surprinzătoare cele trei momente importante în care Charles de Gaulle (1890-1970) va conduce Franța. Mai precis, este vorba de perioada în care Charles de Gaulle a fost ales conducător al Forțelor Franceze Libere (care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial), de cea în care a fost prim-ministru al Franței în guvernul provizoriu postbelic și de perioada sa de președinție în cea de-a Cincea Republică Franceză.

Louis Pasteur

„Va fi găsit un anume lucru pierdut, ascuns de atâtea secole; Pastor va fi onorat ca un semizeu; însă va fi dezonorat, spun zvonurile”.

O altă profeție exactă a lui Nostradamus menționează munca importantă adusă de omul de știință Louis Pasteur, care a făcut descoperiri remarcabile în macrobiologie, dezvoltând vaccinuri împotriva antraxului și rabiei. Ultimul vers este probabil o interpretare a contestațiilor aduse savantului de rivalii săi, care l-au acuzat că a falsificat unele rezultate.

Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Povestea neştiută a rujului

Dorința femeilor de a-și sublinia frumusețea și senzualitatea au existat încă din...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *