Curajoşii care au plonjat într-un butoi peste cascada Niagara

Cădere masivă de apă aflată pe cursul râului cu același nume și situată la granița dintre Ontario și New York, cascada Niagara este o adevărată minune a naturii şi nu este de mirare că atrage numeroși turiști. De-a lungul timpului, unele persoane au încercat să o cucerească în diverse moduri, cum ar fi plonjarea peste cascadă într-un butoi.

Printre aventurierii atrași de Niagara a fost și o învățătoare, Annie Edson Taylor. Pe 24 octombrie 1901, Annie, care avea pe atunci 63 de ani, a decis să încerce un gest extrem şi pe care nu mulţi s-ar fi încumetat să îl facă. Doritoare de bani și faimă, ea a reușit să supraviețuiască plonjării peste cascada Niagara stând într-un butoi din lemn de stejar. În urma întâmplării, învățătoarea s-a ales cu o rană la cap. Annie Edson Taylor a recunoscut că a fost o experiență traumatizantă și că nu ar sfătui pe nimeni să încerce o ispravă asemănătoare.

Annie Edson Taylor, una dintre cele mai curajoase femei. Foto: Wikipedia

Cu toate acestea, aventura sa i-a inspirat și pe alți curajoși să încerce o astfel de ispravă. Cel de-al doilea om care a reușit să traverseze cascada Niagara într-un butoi (în acest caz, de metal) a fost Bobby Leach, reuşita sa având loc pe 25 iulie 1911. Bărbatul nu a fost însă atât de norocos ca predecesoarea sa, Annie Edson Taylor. Astfel, a fost nevoit să își petreacă șase luni în spital pentru a-i fi tratate traumatismele, cele mai importante fiind cele de la genunchi și de la maxilar. În schimb, încercarea i-a adus mai multă faimă lui Leach decât predecesoarei sale. În anii care au urmat, bărbatul a cutreierat America, Anglia și Canada susținând diverse acrobații.

Bobby Leach, al doilea om care a plonjat peste Niagara în butoi. Foto: Wikipedia

Nu același noroc a avut bărbierul Charles Stephen, un englez care a decis să plonjeze într-un butoi, după modelul celor doi predecesori. Din cauza unor probleme semnalate la butoiul său de stejar, bărbatul a murit. În 1928, temerarul de origine canadiană Jean Lussier a supraviețuit după ce a plonjat în Niagara într-un butoi de cauciuc.

Cascada Niagara, impunătoare şi greu de „cucerit”. Foto: Pixabay

În 1930, un bărbat de origine greacă, George Stathakis, a decis să se aventureze peste Niagara într-un butoi, cu scopul de a strânge fonduri pentru a-și publica o carte despre experiențele metafizice. Cu ajutorul câtorva amici, el și-a construit un butoi din lemn și oțel, cu o greutate de aproape o tonă. Din păcate, aventura lui a durat destul de multe ore, Stathakis murind prin sufocare în butoiul său.

Citeşte şi: Minunile acvatice ale Islandei. Laguna Albastră, printre ele

Foto: Wikipedia, Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Anna de Noailles, contesa cu origini româneşti care i-a cucerit pe francezi

Ana Brâncoveanu, cunoscută mai ales ca Anna de Noailles, a fost o...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *