Cine este Vladimir Putin: ce educaţie are, cum a ajuns la putere şi cine este femeia pentru care ar fi divorţat

Comparat adesea cu un ţar, Vladimir Putin are puteri depline confirmate printr-un referendum constituţional care îi permite să rămână la putere până în 2036.

Vladimir Putin s-a născut la 7 octombrie 1952 la Leningrad (Sankt Petersburg), fiind unicul copil al unui veteran de război şi al unei muncitoare. În adolescenţă a lucrat la un post de radio şi a practicat judo. Putin a urmat facultatea de drept, după care a fost recrutat de KGB pentru a lucra în serviciul de contraspionaj. În perioada 1985 şi 1990 a fost repartizat în Germania, iar după prăbuşirea regimului comunist din această ţară a fost rechemat în Uniunea Sovietică.

Vladimir Putin şi-a asigurat supremaţia în Rusia până în 2036

În 1991 a fost numit şef al Comisiei pentru relaţii externe din cadrul primăriei din Sankt Petersburg, iar între 1994 şi până în 1997, a ocupat mai multe funcţii politice. În anul 1999 a fost numit prim ministru, iar după demisia lui Boris Elţîn (decembrie 1999) a devenit preşedinte interimar al Federaţiei Ruse. A avut două mandate succesive ca preşedinte al Rusiei (2000 – 2004; 2004 – 2008). Întrucât Constituţia nu îi permitea un al treilea mandat prezidenţial, a devenit din nou premier (2008 – 2012), pentru ca între 2012 şi 2018 să aibă al treilea mandat prezidenţial. În 2018 a devenit din nou preşedinte.

A fost căsătorit cu Liudmila Putina

Viaţa personală a liderului de la Kremlin este ţinută la secret. Se ştie însă sigur că a fost căsătorit cu Liudmila Putina, de care a divorţat.

Înainte de a se căsători cu Vladimir Putin, Liudmila a lucrat ca însoţitoare de zbor. Absolventă de filologie, fosta lui soţie vorbeşte fluent germana, franceza şi spaniola. L-a cunoscut pe Putin la începutul anilor 1980, printr-un prieten comun. În 1983 s-au căsătorit; au împreună două fete: Maria (născută în 1984) şi Katerina (1985). Ambele au studiat la Universitatea din Sankt Petersburg. În timp ce Maria a ales medicina, Ecaterina s-a înscris la studii orientale. Deşi Liudmila ar fi vrut să fie activă pe scena politică, Putin a insistat ca familia sa să stea departe de ochii presei.

Liudmila Putina, fosta soţie. Foto: Wikipedia

În 2013, a fost anunţat divorţul dintre Putin şi soţia lui. „Fiecare are viaţa sa. Este un divorţ civilizat”, a declarat atunci Liudmila Putina. Ea şi-a refăcut viaţa peste câţiva ani: s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr, luându-şi numele Liudmila Oceretnaia.

Alina Kabaeva, femeia pentru care ar fi divorţat

Presa internaţională a făcut diverse speculaţii legate de femeia care i-a luat locul fostei soţii a lui Putin. Multe surse au indicat-o pe Alina Kabaeva ca fiind actuala iubită a liderului de la Kremlin. Aceasta este o celebră gimnastă rusă, campioană olimpică, dublă campioană mondială, cvintuplă campioană europeană şi sextuplă campioană a Rusiei la gimnastică ritmică. Pe plan sportiv, Alina Kabaeva s-a remarcat prin „supleţea excepţională”, după cum au descris-o comentatorii de specialitate.

Putin şi Kabaeva. Foto: Wikipedia

Cei doi ar fi început o aventură chiar din 2008, Kabaeva fiind numită „prima amantă a Rusiei”. După ce şi-a terminat cariera de gimnastă, Kabaeva a fost membru al Dumei de Stat, între 2007 şi 2014. Din 2014, ea a primit un post în comitetul Grupului Naţional Media, cel mai mare trust de presă din Rusia. Putin şi Kabaeva s-ar fi căsătorit în secret după ce ea a fost văzută purtând pe deget un inel care părea a fi verighetă. Mai mult, sunt şi ipoteze potrivit cărora cei doi ar avea şi copii împreună. În 2015 presa a speculat că Putin şi-ar fi însoţit iubita la o clinică privată din Elveţia, unde aceasta ar fi adus pe lume un copil. Ştirea nu a fost confirmată, iar un purtător de cuvânt al lui Putin a declarat că „Informaţiile despre un copil nou-născut al lui Vladimir Putin sunt false”.

Totodată, în 2019, Alina Kabaeva ar fi născut doi băieţi gemeni la Maternitatea Kulakov din Moscova. Întregul etaj al maternităţii ar fi fost evacuat, iar gărzile de corp au avut grijă ca mama să fie ferită de ochii indiscreţi. Alina Kabaeva a negat că ar avea o relaţie cu Putin.

Citeşte şi: Valentina Tereşkova, prima femeie care a ajuns în spaţiu

Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Olanda, ţara cu peste o mie de mori de vânt

Cu o istorie străveche, morile de vânt ne aduc aminte de personajul...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *