Curajoşii care au plonjat într-un butoi peste cascada Niagara

Cădere masivă de apă aflată pe cursul râului cu același nume și situată la granița dintre Ontario și New York, cascada Niagara este o adevărată minune a naturii şi nu este de mirare că atrage numeroși turiști. De-a lungul timpului, unele persoane au încercat să o cucerească în diverse moduri, cum ar fi plonjarea peste cascadă într-un butoi.

Printre aventurierii atrași de Niagara a fost și o învățătoare, Annie Edson Taylor. Pe 24 octombrie 1901, Annie, care avea pe atunci 63 de ani, a decis să încerce un gest extrem şi pe care nu mulţi s-ar fi încumetat să îl facă. Doritoare de bani și faimă, ea a reușit să supraviețuiască plonjării peste cascada Niagara stând într-un butoi din lemn de stejar. În urma întâmplării, învățătoarea s-a ales cu o rană la cap. Annie Edson Taylor a recunoscut că a fost o experiență traumatizantă și că nu ar sfătui pe nimeni să încerce o ispravă asemănătoare.

Annie Edson Taylor, una dintre cele mai curajoase femei. Foto: Wikipedia

Cu toate acestea, aventura sa i-a inspirat și pe alți curajoși să încerce o astfel de ispravă. Cel de-al doilea om care a reușit să traverseze cascada Niagara într-un butoi (în acest caz, de metal) a fost Bobby Leach, reuşita sa având loc pe 25 iulie 1911. Bărbatul nu a fost însă atât de norocos ca predecesoarea sa, Annie Edson Taylor. Astfel, a fost nevoit să își petreacă șase luni în spital pentru a-i fi tratate traumatismele, cele mai importante fiind cele de la genunchi și de la maxilar. În schimb, încercarea i-a adus mai multă faimă lui Leach decât predecesoarei sale. În anii care au urmat, bărbatul a cutreierat America, Anglia și Canada susținând diverse acrobații.

Bobby Leach, al doilea om care a plonjat peste Niagara în butoi. Foto: Wikipedia

Nu același noroc a avut bărbierul Charles Stephen, un englez care a decis să plonjeze într-un butoi, după modelul celor doi predecesori. Din cauza unor probleme semnalate la butoiul său de stejar, bărbatul a murit. În 1928, temerarul de origine canadiană Jean Lussier a supraviețuit după ce a plonjat în Niagara într-un butoi de cauciuc.

Cascada Niagara, impunătoare şi greu de „cucerit”. Foto: Pixabay

În 1930, un bărbat de origine greacă, George Stathakis, a decis să se aventureze peste Niagara într-un butoi, cu scopul de a strânge fonduri pentru a-și publica o carte despre experiențele metafizice. Cu ajutorul câtorva amici, el și-a construit un butoi din lemn și oțel, cu o greutate de aproape o tonă. Din păcate, aventura lui a durat destul de multe ore, Stathakis murind prin sufocare în butoiul său.

Citeşte şi: Minunile acvatice ale Islandei. Laguna Albastră, printre ele

Foto: Wikipedia, Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Podul lui Dumnezeu, un loc unic, plin de legende

Printre numeroasele locuri deosebite pe care România le are se numără şi...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *