Hallstatt, superba staţiune austriacă pe care chinezii au copiat-o

Aşezare cu peisaje de vis, de parcă ar fi imagini de pe o carte poştală, Hallstatt din Austria este una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din Europa. Frumuseţea staţiunii i-a inspirat şi pe chinezi, care au creat o copie a acesteia.

Hallstatt este considerat cel mai pitoresc loc din Austria. Şi este suficient să vizitezi staţiunea sau măcar să priveşti imaginile de aici pentru a te convinge de acest lucru. Situată pe malul lacului Hallstattersee, Hallstatt are tradiţii străvechi în ceea ce priveşte exploatarea zăcămintelor de sare. De altfel, aici se află cea mai veche salină din lume, care are o vechime de 7.000 de ani, şi unde se ajunge cu un funicular.

Hallstatt, staţiune cu un farmec care nu poate fi reprodus. Foto: Pixabay

Inclusă în patrimoniul UNESCO, localitatea Hallstatt este ofertantă şi din punct de vedere turistic. Panorama localităţii poate fi admirată din Hallstatt Sky Walk, o platformă aflată la o înălţime de 360 de metri. Piaţa centrală, biserica catolică şi muzeul de istorie se numără printre obiectivele de vizitat în Hallstatt. Ca să nu mai spunem de peisajele superbe.

Versiunea chinezilor, o copie controversată

În 2012, chinezii au inaugurat propria versiune a staţiunii austriece Hallstatt. Proiectul a fost dezvoltat de Minmetals Land, gigantul chinez al minelor şi metalelor, care a lăudat copia ca fiind un motiv de „mândrie şi prietenie”.

Haalstatt, versiunea chinezilor. Foto: Wikipedia

Hallstatt-ul chinezesc se află pe malul unui lac artificial din districtul Bolu, provincia Guangdong. Oficialii austrieci nu au fost încântaţi de această idee şi au declarat că nu au fost consultaţi, fiind puşi în faţa faptului împlinit.

Chiar şi biserica şi statuile îngerilor au fost reproduse în copia chinezilor. Cu toate că este un proiect recent, Hallstatt-ul chinezesc are detalii care îl fac să pară străvechi. Se consideră ca ideea de a construi această replică a venit după ce bogaţii chinezi s-au plâns că nu-şi pot cumpăra proprietăţi în adevăratul Hallstatt austriac.

Nu este un lucru neobişnuit în China să reproducă modele de oraşe din alte state. În China există, printre altele, şi replici ale Turnului Eiffel şi ale canalelor veneţiene, informează atlasobscura.com.

@drenate. Foto: Pixabay, Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Miţa Biciclista, curtezana Bucureştiului interbelic. A fost iubită de bărbaţi celebri

Una dintre cele mai interesante apariţii din Bucureştiul interbelic a fost Miţa...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *