În ce condiţii te protejează mănuşile de COVID-19

Ca măsură suplimentară de protecţie faţă de noul coronavirus, tot mai multe persoane poartă mănuşi chirurgicale, mai ales când merg la magazinele alimentare. Acestea sunt eficiente doar în anumite condiţii, potrivit specialiştilor de la Clinica Cleveland din SUA.

Pe măsură ce noul coronavirus se răspândeşte, la fel se propagă şi sfaturile privind adoptarea unor măsuri de protecţie. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA recomandă purtarea măştilor în timpul unor activităţi precum mersul la magazin sau la farmacie. În acelaşi scop, ca măsură suplimentară, tot mai multe persoane utilizează şi mănuşile chirurgicale.  

„Vedem tot mai multe persoane în public purtând mănuşi, ceea ce nu este tocmai greşit”, afirmă dr. Patricia Dandache, medic infecţionist la Clinica Cleveland. „Dar, din păcate, multe persoane nu le poartă sau nu le scot corect, ceea ce le anulează scopul”.

Există mulţi factori care explică motivul pentru care mănuşile nu sunt mereu o măsură de protecţie eficientă. Ce trebuie reţinut este că purtarea acestor mănuşi poate da un fals sentiment de siguranţă, iar din această cauză, poţi fi tentat să atingi părţi precum faţa sau telefonul, lucru ce duce la propagarea coronavirusului.

Mănuşile chirurgicale sunt o măsură de protecţie bună doar dacă persoana care le poartă respectă anumite măsuri. Acestea nu îţi oferă nici imunitate, nici permisiunea de a atinge la discreţie produsele din magazin. Germenii, inclusiv noul coronavirus, pot fi uşor transferaţi de pe produse pe mănuşi. Nu este deloc o idee bună să porţi mănuşi, dar să îţi atingi telefonul, de pildă. Există chiar posibilitatea ca noul coronavirus să adere mai bine la latexul mănuşilor decât la piele.

Dr. Patricia Dandache afirmă că putem merge la magazin fără mănuşi, dar respectând următoarele sfaturi:

  • Nu-ţi atinge faţa
  • Evită să atingi telefonul
  • Practică distanţarea socială (cel puţin 1,5 metri)
  • Nu fi tentat să atingi produsele
  • Poartă o mască şi nu o atinge cât timp o porţi
  • Dezinfectează-ţi mâinile după ce ai ieşit din magazin şi imediat ce ajungi acasă spală-le cu apă şi săpun.

Foto: https://pixabay.com/  

Written By
More from Renate Daily

Cabaretele celebre ale Parisului. Cum a apărut Moulin Rouge

Parisul este renumit pentru multe aspecte, inclusiv pentru viața de noapte din...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *