Marilyn Monroe: a fost Kennedy marea ei iubire?

Frumusețe care inspira senzualitate și feminitate prin toți porii, Marilyn Monroe a rămas un adevărat reper pentru conceptul universal de divă. Destinul său a fost marcat de iubiri pătimaşe. Unul dintre bărbaţii care i-au marcat viaţa a fost preşedintele John F. Kennedy.

Norma Jeane Mortenson, pe numele ei real, s-a născut la 1 iunie 1926 la Los Angeles. A avut o copilărie nefericită, marcată de boala psihică a mamei sale şi de absenţa tatălui, pe care nu l-a cunoscut niciodată. În adolescenţă, a avut o sigură dorinţă: să devină faimoasă. S-a căsătorit de tânără, însă a divorţat repede. În timp ce dorinţa legată de celebritate i s-a îndeplinit, pe plan sentimental, actriţa a avut parte doar de dezamăgiri.

Pe 19 iunie 1942, la vârsta de 16 ani, Marilyn Monroe s-a căsătorit cu vecinul său, James Dougherty, un ofiţer de poliţie din Los Angeles. Acesta se va înrola în Marina Americană, ceea ce îi va da lui Marilyn sentimentul abandonului. În septembrie 1946, cei doi divorţează.

Joe DiMaggio

La începutul anilor 50, Joe DiMaggio era unul dintre cei mai buni jucători de baseball din SUA. În 1953, Monroe, care era în culmea gloriei, începe o relaţie cu DiMaggio, iar anul următor cei doi aveau să se căsătorească. Cuplul a fost intens mediatizat de presă. Foarte gelos, DiMaggio a ajuns chiar şi pe studiourile de filmare. Mariajul lor nu a durat decât nouă luni. Deşi au divorţat, cei doi vor rămâne apropiaţi. De altfel, actriţa nu a putut să îl uite niciodată pe DiMaggio, una dintre marile sale iubiri.

Arthur Miller

În iunie 1956, Marilyn Monroe se căsătorea cu scriitorul Arthur Miller; cuplul s-a instalat în Long Island. Cei doi şi-au dorit un copil, însă actriţa a pierdut o sarcină în 1957. Spre deosebire de DiMaggio, Miller a încurajat-o să joace în filme, susţinându-i proiectele. În timpul căsniciei cu Arthur Miller, au apărut problemele psihice ale actriţei, care îşi va găsi „alinare” în alcool şi medicamente. În ianuarie 1961, cei doi îşi spuneau adio.

Între timp, actriţa a avut relaţii trecătoare cu diverşi actori, unul dintre ei fiind Tony Curtis, cu care a jucat în „Unora le place jazzul”. În memoriile acestuia publicate în 2009, actorul a declarat că Marilyn Monroe a purtat în pântece copilul său.

Marilyn a avut o idilă şi cu actorul francez Yves Montand, deşi acesta era căsătorit din 1951 cu Simone Signoret. În scurt timp, acesta a constatat că nu este cazul să îşi părăsească soţia pentru diva americană, întorcându-se acasă, în Franţa.

John F. Kennedy

Pe 19 mai 1962, îmbrăcată într-o rochie sclipitoare, Marilyn Monroe apărea în Madison Square Garden pentru a-i cânta lui John F. Kennedy „Happy birthday M. President”, când acesta împlinea 45 de ani.

Se consideră că relaţia celor doi începuse în 1959 la Palm Springs, unde Frank Sinatra i-a invitat, printre alţi prieteni, pentru a petrece o scurtă vacanţă. Ambii treceau prin momente sentimentale dificile. Monroe era dezamăgită după căsnicia cu Miller şi după iubirile sale trecătoare. Nici căsnicia lui Kennedy cu Jackie nu era în cel mai bun moment.

Cu ajutorul serviciilor de securitate, Kennedy şi Monroe obişnuiau să se întâlnească pe ascuns la hotelul Carlyle din New York. Jacqueline Kennedy era la curent cu escapadele amoroase ale acestuia, ceea ce nu o împiedica însă să pozeze în soţie iubitoare. Marilyn s-a implicat atât de mult în relaţia cu Kennedy încât se spune că a ajuns să o sune pe Jacqueline pentru a-i spune că vrea să se mărite cu soţul ei. John F. Kennedy a fost avertizat însă de fratele său, Robert, şi de şeful FBI, Edgar Hoover, că Mafia aflase de legătura sa extraconjugală cu diva blondă. Pentru a nu ajunge victima unui şantaj, acesta a decis să pună capăt relaţiei cu actriţa.

Dezamăgită, Marilyn are depresie şi se adânceşte tot mai mult în alcool şi medicamente. America avea să fie şocată de vestea sinuciderii ei în august 1962. Deşi cauza morţii a fost supradoza de medicamente, au existat teorii potrivit cărora fraţii Kennedy ar fi avut legătură cu decesul său.

Foto: Pixabay

Citeşte şi: Elizabeth Taylor: un destin demn de Hollywood. Iubirile care i-au marcat viaţa

Written By
More from Renate Daily

Paradoxuri care te vor pune pe gânduri

Paradoxurile sunt o adevărată provocare pentru mintea umană. Fie că este vorba...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *