Orașul unde este interzis să mori. Nici naşterile nu sunt posibile

Longer

Localitatea Longyearbyen din Norvegia este renumită prin multe aspecte, dar probabil cel mai interesant lucru este interdicţia de a muri.

Longyearbyen este capitala arhipelagului Svalbard din nordul Norvegiei şi se află la jumătatea distanței dintre această ţară și Polul Nord. Numele localităţii a fost dat după cel al americanului John Munro Longyear, care a deschis aici prima mină de cărbuni importantă.

În Longyearbyen trăiesc și persoane cu alte naționalități. Foto: Wikipedia

Longyearbyen este un oraş cu o populaţie redusă, de doar 2.368 (în 2019) de locuitori, printre care şi multe persoane de alte naţionalităţi. Aici există un centru comercial, o şcoală, obiective de interes cultural, o biserică şi mai multe hoteluri.

Biserica din Longyearbyen. Foto: Wikipedia

Este o destinaţie turistică inedită, unde se pot face trasee cu sania trasă de reni sau câini, precum şi plimbări cu snowmobilul.

De ce este interzis să mori în Longyearbyen

Pentru că temperaturile sunt foarte scăzute în Longyearbyen, din 1950 s-a impus interdicţia de a muri aici. Conform „The International Business Times”, frigul polar împiedică descompunerea cadavrelor. Temperatura medie în februarie este -21 de grade Celsius.

În 2000, cercetătorii au deshumat cadavrele unor oameni care au murit de gripă în 1918. Chiar și după acest timp, s-au descoperit particule ale virusului gripal.

Bolnavii în stare gravă din Longyearbyen sunt transportaţi în alte localităţi precum Oslo. În schimb, este posibil ca, în cazul în care se recurge la incinerare, cenuşa să fie adusă la cimitirul oraşului.

Și nașterile sunt imposibile

Pentru că în acest oraș nu există un spital, nici nașterile nu sunt posibile. Cu o săptămână înainte de termen, gravidele sunt transferate pe continent, după care revin în localitate.

Dar Longyearbyen nu este original numai prin aceste aspecte. De pildă, aici străzile nu au nume, alcoolul este vândut la preţuri foarte mici și tot aici este politicos să îți lași la ușă încălțămintea și pușca. Persoanele fără serviciu nu au ce căuta în oraş și fiecare trebuie să fie capabil să aibă grijă de sine. Nici pisicile nu au voie în acest oraș polar, pentru a proteja puţinele păsări prezente în regiune.

@drenate. Foto mare: Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Ceasul astronomic, una dintre atracțiile orașului Praga

În Europa există mai multe ceasuri astronomice, iar unul dintre cele mai...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *