Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost curioși să afle ce semnificații au cifrele, în afara celor matematice. Iată câteva dintre interpretările acestora!
Numărul zero: abisul
Acest număr a fost asociat cu misterul, cu infinitatea, posibilitatea, totalitatea, abisul, renașterea, dar și cu lipsa de însemnătate. Pitagora, care poate fi considerat părintele numerologiei, era de părere că numărul zero reprezintă punctul de naștere al tuturor celorlalte lucruri, ființe (forma cifrei amintește de imaginea unui ou) și valori. Este ultimul număr acceptat în unanimitate de matematicieni, deoarece cifra zero în sine este simbolul a ceva ce nu există.
Numărul 1: începuturi
Asociată cu energia pură și cu pozitivismul, cifra 1 reprezintă esența și începutul. În numeroase texte și desene, Dumnezeu este asociat adesea cu cifra 1, însă specialiștii în numerologie atrag atenția asupra faptului că trebuie să se facă o diferență între acest număr și unicitatea divină. Cifra 1 este asociată și cu creația primordială: „la început, Dumnezeu…”. Persoanele născute în prima zi a lunii pot excela profesional în economie, administrație, sănătate publică și în industria divertismentului.
Numărul 2: dualitate
Dacă numărul 1 reprezintă esența, cifra 2 este simbolul existenței. Numărul 2 este asociat cu Fiul lui Dumnezeu în cadrul Trinității creștine, însă această cifră poate fi și simbol al dualității, al antagonismului, al separării și al opoziției. Numărul 2 este folosit de 1.065 de ori în Biblie și de 141 de ori în Coran. Cei născuți în această zi pot profesa ca educatori, arhitecți, diplomați, consilieri și terapeuți.
Numărul 3: omniprezența
Cifra 3 reprezintă Sfânta Treime, precum și cele trei atribute ale divinității: omnisciența, omniprezența și omnipotența. De asemenea, acest număr redă cele trei planuri ale timpului (trecut, prezent, viitor), precum și cele trei forme de viață (animal, vegetal, mineral), iar pentru chinezi este cifra perfectă. Persoanele care s-au născut în a treia zi a lunii pot face carieră ca muzicieni, artiști și scriitori.
Numărul 4: echilibru
Este numărul celor patru elemente (apă, aer, foc, apă), anotimpuri (iarnă, primăvară, vară, toamnă), temperamente (coleric, sangvinic, flegmatic, melancolic) și direcții (est, vest, nord, sud). Cifra este asociată cu adevărul, ordinea, alegerea, echilibrul, rațiunea, loialitatea, determinarea, dar și cu lipsa de imaginație și de empatie.
Numărul 5: armonia
Reprezentarea perfecțiunii pentru mayași, numărul 5 este simbolul dorinței divine, al armoniei și al forței masculine, al înțelepciunii, iubirii și dreptății. De asemenea, sunt asociate acestui număr candoarea, sănătatea, experiența, entuziasmul și vigoarea. Câteva dintre domeniile în care pot activa cu succes cei născuți în această zi sunt vânzările, știința și turismul. De obicei, persoanele născute în această zi sunt lideri în domeniile în care își desfășoară activitatea.
Numărul 6: calm
În spatele simbolismului acestului număr se ascunde legenda. Cifră guvernată de Venus, 6 reprezintă echilibrul, iubirea și calmul, dar și răzbunarea și gelozia. Este și cifra dragostei și romantismului, a căsătoriei, a frumuseții, a compasiunii, a eternului feminin și a banilor. În Biblie însă, acest număr este asociat cu păcatul. Poate fi corelat totuși cu perfecțiunea, cifra fiind una „perfectă” (6×1=6; 3×2=6; 1+2+3=6).
Numărul 7: spiritualitate
Se spune că 7 este un număr sacru, mistic. De asemenea, este și un număr al norocului, concentrării, intuiției, studiului, seriozității, rafinamentului și al înțelepciunii. Se spune că Dumnezeu a inventat această cifră, pentru a completa actul Său creator. Simbol al vieții eterne pentru egipteni, numărul 7 simbolizează un ciclu complet și o perfecțiune dinamică.
Numărul 8: regenerare
Este un număr al observației, al abundenței, al regenerării, al repetiției, al infinității și al prosperității. Este un număr al influențelor karmice, al experienței acumulate de-a lungul vieții, al succesului financiar, al deschizătorilor de drumuri. De asemenea, cifra poate ascunde și indolența și slăbiciunea. Planeta care domină acest număr este Saturn, iar ziua norocoasă este sâmbăta.
Numărul 9: meditație
Răbdarea, meditația, inspirația, creația, ritmul și dezvoltarea sunt câteva caracteristici asociate numărului 9. Printre trăsăturile negative ale cifrei 9 sunt: posesivitatea, viciile, impulsivitatea. Datorită asocierii cu cifra 3, 9 este un număr norocos.
Foto: Pixabay