Thomas Schweicker, caligraful care nu avea nevoie de mâini pentru a scrie

De-a lungul timpului, au existat multe persoane înzestrate cu calităţi extraordinare, care s-au impus în diverse domenii, în ciuda handicapurilor cu care s-au născut. Este şi cazul lui Thomas Schweicker, un bărbat născut fără mâini, dar care a reuşit să se remarce ca pictor şi caligraf.

Thomas Schweicker (1540 – 1602) s-a născut în Germania (Schwäbisch Hall), fiind al şaselea din cei opt copii ai cuplului Hans şi Dorothea Schweicker. Tatăl său era brutar, iar mai târziu a ajuns consilier şi judecător.

Thomas s-a născut fără mâini şi este foarte posibil să fi suferit de sindromul benzilor amniotice (un grup de anomalii fetale care includ maformaţii ale membrelor, ale structurilor faciale sau craniene, ale trunchiului fetal sau ale cordonului ombilical).

A mers la şcoală, ca un copil normal

În ciuda acestui defect fizic, Thomas a reuşit încă de mic să efectueze acţiuni precum spălatul şi îmbrăcatul. Mai mult, a învăţat să scrie folosindu-şi picioarele.

La vârsta de 7 ani a mers la şcoală, iar la 12 ani urma cursuri de latină. El s-a remarcat prin talentul său de a face desene reuşite şi de a scrie frumos folosindu-se doar de picoare, devenind o celebritate. Oamenii veneau să vadă cum reuşeşte să scrie şi să picteze, iar uneori chiar îi cumpărau pânzele pe care le realiza astfel, potrivit historianandrew.medium.com.

În 1570, Schweicker s-a întâlnit cu Maximilian al II-lea al Sfântului Imperiu Roman, care i-a apreciat talentul. Thomas a fost invitat să facă demonstraţii în faţa publicului şi a activat ca pictor şi caligraf până în jurul anului 1598. Nu a fost căsătorit şi nu a avut copii.

Thomas Schweicker s-a stins din viaţă în 1602, după o scurtă luptă cu boala. A fost înmormântat Biserica Sfântul Mihail.  

Mai târziu, în 1674, în Germania s-a născut un alt caligraf de seamă, Matthias Buchinger, care nu numai că nu avea mâini, dar nu avea nici picioare. Aceste defecte fizice nu l-a împiedicat să se impună în caligrafie, dar şi în magie!

Foto: Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Tradiţii şi superstiţii de Anul Nou

Perioada de trecere dintre ani este asociată şi cu numeroase tradiţii pe...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *