Vlad Ţepeş, mistuit de iubirea pentru o săsoaică frumoasă

Asociem imaginea lui Vlad Ţepeş cu pedepsele aspre, însă domnitorul român a fost şi protagonistul unei frumoase poveşti de iubire. Cu Katharina Siegel a trăit o poveste de iubire timp de 20 de ani, deşi era căsătorit, şi au avut împreună cinci copii.

Katharina Siegel, fiica unui ţesător sas, avea 17 ani când l-a cunoscut pe Vlad Ţepeş, iar el, 24. Se spune că domnitorul a fost fermecat pe loc de ea, când tânăra se chinuia să tragă o sanie grea cu provizii pentru soldaţi. Într-adevăr, Katharina se remarca prin frumuseţea ei: avea ochii albaştri şi părul blond.  

„Când a văzut-o sus, la bastion, Vlad Dracula, care tocmai se afla atunci acolo cu ofiţerii săi, a sărit s-o ajute. Spre uimirea tuturor. Deşi era speriată din cauza grozăviilor pe care le auzise despre celebrul principe, fata a fost impresionată de gestul său.

Adevărul a fost că Vlad, la vederea frumoasei tinere cu ochii ei mari şi albaştri şi cozi aurii, foarte lungi şi bogate, a fost lovit de o dragoste atît de năpraznică încît nu a mai luat în considerare sfaturile apropiaţilor săi care îl avertizau despre implicaţiile şi pericolele la care se expune prin această legătură. Se pare că, tot din acel moment, a uitat şi de toate celelalte aventuri pe care le întreţinea în cetatea Coronei“, a declarat Diana Krausser, expert în istoria medievală.

Katharina Siegel

Katharina era fiica breslei ţesătorilor, Thomas Siegel, şi a copilărit la Mânăstirea Franciscanelor din Mahlersdorf după ce părinţii ei au rămas săraci în urma unui incendiu. Ea locuia alături de familie la rudele mamei, în casa Tatler din Braşov. La această casă venea Ţepeş să o viziteze şi se spune că îi comanda rochii scumpe din dantelă aduse din strănătate.

I-a fost amantă 20 de ani

Vlad Ţepeş era renumit pentru idilele sale, dar Katharina l-a cucerit iremediabil. În acelaşi timp, era şi gelos, pentru că tânăra avea pretendenţi şi ar fi fost gata să pârjolească Cetatea Braşovului pentru ea.

Pentru că era căsătorit, ar fi vrut să divorţeze pentru a o lua de soţie. Ar fi mers până la Papa Pius II pentru a anula căsătoria cu Anastasia Holszanska, nepoata reginei Poloniei, fără a primi însă aprobare.

Anastasia Holszanska şi Vlad Ţepeş

Cu toate că nu s-au căsătorit niciodată, Vlad Ţepeş şi Katharina au avut cinci copii – Vladislav (1456), Catherina (1459), Christian (1461), Hanna (1463) şi Sigismund (1468).

Tepeş şi Katharina. Foto: adevarul.ro

După ce domnitorul a fost asasinat în decembrie 1476, Katharina s-ar fi întors la mănăstirea unde a copilărit. Potrivit unora, ar mai fi trăit doi ani după moartea domnitorului.  

Written By
More from Renate Daily

Cum au apărut legile lui Murphy

Indiferent dacă este vorba de diverse activităţi neînsemnate din viaţa de zi...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *