Omagiul adus de Camilla reginei Elisabeta a II-a

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a lăsat multă tristeţe în urmă şi multe persoane şi-au exprimat părerea de rău faţă de trecerea în nefiinţă a celui longeviv monarh britanic. Actuala regină consoartă, Camilla, a dat un interviu postului BBC în care şi-a declarat aprecierea şi admiraţia faţă de Elisabeta a II-a.

În primul discurs după moartea reginei, Camilla, regina consoartă a Marii Britanii, i-a adus un omagiu celei pe care a numit-o  o „femeie solitară”, care a trebuit „să îşi croiască propriul rol” într-o lume condusă de bărbaţi.

„Ea a făcut parte din viețile noastre. Am 75 de ani și nu-mi pot aminti pe altcineva, decât faptul că regina a fost mereu aici. Trebuie să fi fost atât de dificil pentru ea să fie singura femeie printre liderii lumii. Multă vreme nu au fost femei prim-miniștri sau femei președinți de stat. Ea era singura. Așadar, cred că și-a făurit propriul rol”, a declarat Camilla, potrivit BBC.

„Îmi voi aminti mereu zâmbetul ei”

Regina consoartă a mai amintit de ochii şi zâmbetul reginei Elisabeta a II-a:

„Avea acei ochi albaştri minunaţi care, când zâmbea, îi luminau toată faţa”, şi-a amintit Camilla. „Îmi voi aminti întotdeauna zâmbetul ei. Zâmbetul acela este de neuitat”.

Camilla şi-a câştigat respectul după mulţi ani

Actuala regină consoartă nu a fost de la început pe placul britanicilor, mai mult, a fost considerată o distrugătoare de căsnicii în perioada în care regele Charles era căsătorit cu Diana.

În februarie 2022, Elisabeta a II-a, care nu a asistat la căsătoria ei civilă cu Charles în anul 2005, şi-a exprimat acordul ca ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regină consoartă „atunci când va veni momentul”.

Cine este Camilla

Camilla Parker Bowles – pe numele real, Camilla Rosemary Shand -, s-a născut pe 17 iulie 1947 la Londra, în familia lui Rosalind Cubitt şi a lui Bruce Shand, comerciant de vinuri, cu o importantă poziţie socială. Are o soră, Annabel, şi un frate, Mark, decedat în aprilie 2014. A fost o fată „băieţoasă”, fiind mare amatoare de sport. A copilărit în Plumpton, Sussex, iar pentru a merge la şcoală parcurgea zilnic pe jos mai mulţi kilometri. La 10 ani a intrat la prestigioasa Queenʼs Gate, Knightsbridge, unde au învăţat jumătate dintre soţiile diplomaţilor englezi. În tinereţe, a fost descrisă ca o tânără dornică de distracţie, care avea mare succes la băieţi. Deşi nu era o frumuseţe, avea un farmec aparte, precum şi un caracter bun, după cum o descriu cei care au cunoscut-o în acea perioadă. La vârsta de 25 de ani, Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker-Bowles, ofiţer de carieră.

În 1970, Camilla l-a întâlnit pe Charles pe un teren de polo de la Windsor. Prinţul a fost pe loc sedus de şarmul ei, iar cei doi au continuat să se vadă cu ocazia unor evenimente, mai ales că aveau anturaje comune. Idila dintre ei a continuat însă şi dincolo de aceste întâlniri. În 1973, relaţia celor doi s-a răcit, după ce Charles a fost nevoit să plece o perioadă pentru a se implica în serviciul naval militar. După câţiva ani, cei doi se reîntâlnesc, iar Charles i-a botezat băiatul, pe Thomas. Apropierea lor fizică şi emoţională a fost atât de intensă încât au devenit inseparabili, dar departe de ochii lumii.

Charles şi Diana s-au separat în 1992 şi au divorţat  în 1996, cu un an înainte de moartea tragică a prinţesei într-un accident de maşină.

În 1999, Charles şi Camilla, care a divorţat şi ea, au apărut prima dată în public. Regina Elisabeta a recunoscut-o oficial pe Camilla în 2000, la o petrecere dată în cinstea fostului rege al Greciei. În 2001, Camilla a luat parte pentru prima dată la un dineu la Palatul Buckinham.

Charles şi fosta sa amantă şi-au anunţat logodna în februarie 2005, iar la la 9 aprilie 2005, cei doi s-au căsătorit civil.

Citeşte şi: Wallis Simpson, femeia pentru care Edward al VIII-lea a renunţat la tronul Angliei

Foto: Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Lucruri mai puţin ştiute despre Statuia Libertăţii

Capodoperă arhitecturală construită în stil neoclasic, Statuia Libertăţii pare  a fi întruparea...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *