Camilla Parker, de la amantă la regină consoartă

Regina Elisabeta a II-a a declarat că doreşte ca Ducesa Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consoartă când prinţul Charles va deveni rege. Anunțul deschide calea pentru ca, în viitor, Ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regina Camilla. Dar cine este, de fapt, Camilla?

Camilla Parker Bowles – pe numele real, Camilla Rosemary Shand -, s-a născut pe 17 iulie 1947 la Londra, în familia lui Rosalind Cubitt şi a lui Bruce Shand, comerciant de vinuri, cu o importantă poziţie socială. Are o soră, Annabel, şi un frate, Mark, decedat în aprilie 2014. A fost o fată „băieţoasă”, fiind mare amatoare de sport. A copilărit în Plumpton, Sussex, iar pentru a merge la şcoală parcurgea zilnic pe jos mai mulţi kilometri. La 10 ani a intrat la prestigioasa Queenʼs Gate, Knightsbridge, unde au învăţat jumătate dintre soţiile diplomaţilor englezi. În tinereţe, a fost descrisă ca o tânără dornică de distracţie, care avea mare succes la băieţi. Deşi nu era o frumuseţe, avea un farmec aparte, precum şi un caracter bun, după cum o descriu cei care au cunoscut-o în acea perioadă. La vârsta de 25 de ani, Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker-Bowles, ofiţer de carieră şi apropiat al Prinţului Charles. A fost o nuntă cu ştaif, cu invitaţi din familia regală, printre aceştia numărându-se Prinţesa Anna şi Prinţesa Margaret. Cei doi au doi copii: Tomas şi Laura.

Rivala în iubire a Prinţesei Diana

În 1970, Camilla l-a întâlnit pe Charles pe un teren de polo de la Windsor. Prinţul a fost pe loc sedus de şarmul ei, iar cei doi au continuat să se vadă cu ocazia unor evenimente, mai ales că aveau anturaje comune. Idila dintre ei a continuat însă şi dincolo de aceste întâlniri. În 1973, relaţia celor doi s-a răcit, după ce Charles a fost nevoit să plece o perioadă pentru a se implica în serviciul naval militar. După câţiva ani, cei doi se reîntâlnesc, iar Charles i-a botezat băiatul, pe Thomas. Apropierea lor fizică şi emoţională a fost atât de intensă încât au devenit inseparabili, dar departe de ochii lumii.

Pe 29 iulie 1981, Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer, dar acest lucru nu a însemnat şi sfârşitul relaţiei cu cea pe care o iubea în taină, Camilla. „Erau trei persoane în căsnicia noastră”, afirma prinţesa Diana făcând referire la amanta soţului său. Crizele de gelozie ale Dianei nu au făcut decât să îl împingă şi mai mult în braţele Camillei, femeia cu care avea în comun multe pasiuni, printre care animalele şi viaţa la ţară. Potrivit biografului Prinţesei Diana, Andrew Morton, în 1989, cele două femei s-au întâlnit şi au avut chiar şi un schimb de replici: „Camilla, ştiu foarte bine ce se întâmplă între tine şi Charles. Nu m-am născut ieri!“, i-ar fi spus Diana. Camilla a răspuns astfel: „Ai primit tot ce ţi-ai dorit vreodată. Toţi bărbaţii din lumea asta s-au îndrăgostit de tine şi ai doi copii frumoşi. Ce-ţi doreşti mai mult?“. Replica Dianei? „Îl vreau pe soţul meu.“

Charles şi Diana s-au separat în 1992 şi au divorţat  în 1996, cu un an înainte de moartea tragică a prinţesei într-un accident de maşină.

Reabilitarea

La un an după moartea Dianei, Charles şi-a făcut curaj şi a prezentat-o pe Camilla fiilor săi, Harry şi William. În 1999, cei doi au apărut prima dată în public. Regina Elisabeta a recunoscut-o oficial pe Camilla în 2000, la o petrecere dată în cinstea fostului rege al Greciei. În 2001, Camilla a luat parte pentru prima dată la un dineu la Palatul Buckinham.

Charles şi fosta sa amantă şi-au anunţat logodna în februarie 2005, iar la la 9 aprilie 2005, cei doi s-au căsătorit civil. La ceremonie a participat şi fostul soţ al Camillei, Andrew Parker Bowles, alături de ce-a de-a doua sa soţie.

Cu această ocazie, Camilla a primit titlul de ducesă de Cornwall. Ceremonia a avut loc la Capela Sf. George de la Castelul Windsor, iar luna de miere şi-au petrecut-o la reşedinţa de la Birkhall. De atunci, Camilla a fost acceptată ca membru deplin al familiei regale. Ea se implică în tot ceea ce presupune acest statut. Acţiunile de caritate sunt una dintre marile sale preocupări. Din 2005, ea a prezidat sau a fostul patronul a peste 90 de acţiuni de caritate.

Citeşte şi: Pălăria, de-a lungul timpului. Câte pălării deţine Regina Elisabeta a II-a?

Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Locuri care amintesc de Bucureştiul de altădată

Bucureștiul și-a meritat pe deplin numele de „Micul Paris”. Există câteva locuri...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *