Insula unde iepurii se plimbă liberi printre oameni

În diverse regiuni ale lumii, animalele au pus „stăpânire” pe insule, de exemplu. Ştiai că există o insulă unde sute de iepuri se plimbă nestigheriţi pe străzi, printre oameni?

Este vorba despre o insulă din Japonia, Okunoshima, situată în Marea Interioară Seto, şi care aparţine de prefectura Hiroshima. Locul este considerat un adevărat paradis pentru iepuri. În jur de o mie de iepuri trăiesc aici, care, de altfel, sunt principala atracţie a insulei.

Cu toate acestea, există câteva reguli de urmat pentru bunăstarea acestor animale. Mai exact, turiştii au voie să îi hrănescă, mai ales în lunile de iarnă, când resursele naturale sunt limitate, dar nu au voie să prindă iepurii, să-i vâneze sau să îi transporte. Nu trebui hrăniți cu hrană umană, iar vizitatorii nu au voie nici să îşi aducă propriul iepure pe insulă. Câinii şi pisicile sunt interzise, de asemenea.

Neavând niciun „rival”, este uşor de înţeles cum prosperă populaţiile de iepuri de aici. Mai mult, simpaticele rozătoare sunt foarte prietenoase cu turiştii. Nu de puţine ori se întâmplă ca turiştii care îi hrănesc să fie „atacaţi” de iepurii prietenoşi din Okunoshima.

Motivul pentru care insula este populată cu iepuri

În perioada 1929 şi 1945, pe insulă a funcţionat o uzină în care se produceau gaze toxice pentru armata japoneză. A fost aleasă această insulă pentru ca, în cazul producerii unui dezastru, să fie limitate pierderile de vieţi omeneşti şi alte efecte nefaste. Se pare că iepurii au fost aduşi aici pentru a fi drept cobai pentru efectele gazelor toxice. Câţiva iepuri au scăpat şi s-au înmulţit.

Locuitorii și autoritățile locale nu au vrut să ascundă trecutul dureros al insulei, care găzduiește din 1988 un muzeu al gazelor toxice. Trecutul insulei și clădirile în ruină contrastează cu peisajele magnifice și cu iepurii care se plimbă pe străzi.

@drenate. Foto: Unsplash

Written By
More from Renate Daily

Masaii, războinicii de temut ai savanei

De sute de ani, triburile de masai își duc traiul în colibele...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *