Spa-ul maimuţelor din Japonia

Parcul de maimuţe Jigokudani este unul dintre numeroasele locuri interesante din Japonia. Oferă o privelişte unică în lume: aici, macacii japonezi sau maimuţele de zăpadă, cum li se mai spune, vin să se încălzească în izvoarele termale. Şi, da, le ajută să se relaxeze, fiind considerat un spa pentru maimuţe.

Parcul de maimuţe Jigokudani se află în valea râului Yokoyu, în prefectura Nagano, la izvoarele dintre stâncile abrupte. Aici se află bazine mici cu apă caldă, alimentate de izvoarele termale din subteran. Parcul de maimuţe Jigokudani a fost înfiinţat oficial în 1964.

Macaci japonezi care se scaldă în ape termale. Foto: Wikipedia

Acest adevărat spa sau wellness pentru maimuţe este inclus în Parcul Naţional Joshinetsu Kogen, situat la 850 de metri deasupra nivelului mării. Specialiştii susţin că îmbăierea în izvoarele termale are efecte benefice şi în cazul acestor maimuţe. Mai exact, macacii japonezi care se scaldă aici au un nivel de stres mai mic în timp ce îmbăierea ajută primatele să-şi menţină o temperatură normală a corpului.

Îmbăierile au efect relaxant şi pentru maimuţe. Foto: Pixabay

Familii întregi de macaci japonezi (cea mai nordică specie de primate) vin să se scalde şi să se desfete aici, iar cel mai bun moment pentru a le admira este sezonul rece, când zăpezile acoperă crestele din apropiere. În anii 1960, aceste maimuţe veneau pentru hrana din pădurile apropiate, dar au descoperit că iarna îmbăierea le făcea foarte bine, pentru că le permitea să se încălzească.

Maimuţele de zăpadă pot fi întâlnite în mai toată Japonia, mai puţin în  Hokkaidō şi Okinawa.  

Loc căutat de turişti

Parcul de maimuţe Jigokudani a fost popularizat în 1970, când a apărut pe coperta revistei americane Life. În 2010, parcul a fost vizitat de 100.000 de turişti. Cel mai bun moment pentru a le vedea este intervalul ianuarie – martie.

Locul a devenit un adevărat punct de atracţie pentru turişti, care vin aici pentru a admira macacii în timp ce se scaldă. Îngrijitorii le aduc de mâncare, dar şi turiştii pot face acest lucru.  Sunt interzise atingerea animalelor şi intrarea în apă alături de maimuţe. Fotografierea este permisă, dar de la distanţă.

@drenate. Foto: Pixabay, Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Alcatraz: povestea închisorii de temut

Numită şi The Rock (Stânca), închisoarea Alcatraz se află pe insula cu...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *