Locul unde poţi înota cu porcii

În lume există nenumărate locuri interesante, iar unul dintre ele este insula Big Major Cay din Bahamas, numită şi Insula Porcilor.

Peste 700 de insule şi atoli intră în componenţa Bahamasului, o ţară insulară renumită pentru plajele cu nisip curat şi pentru apele turcoaz.

Porcii primesc mâncare de la turişti

Pe una dintre aceste insule, mai exact Big Major Cay din arhipelagul Exumas, vizitatorii au parte de o experienţă inedită. Locul este populat de un numeroşi  porci, care înoată în voie în apele limpezi. Nu se ştie cu exactitate cum au ajuns aceste animale să locuiască în număr mare în acest loc, existând mai multe ipoteze.

Potrivit uneia dintre ele, porcii s-ar fi scufundat de pe un vas şi au reuşit să înoate până la mal, unde s-au înmulţit. Conform altei versiuni, porcii ar fi fost lăsaţi aici de nişte marinari, în ideea de a-i mânca atunci când se întorc, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Este posibil ca porcii să se fi deplasat aici de la o insulă din apropiere. Aşadar, toate sunt simple povestiri şi nimeni nu poate spune cu siguranţă cum au ajuns porcii să populeze Big Major Cay. Cert este că animalele se află pe această insulă de ani buni.

Atracţie turistică

Cel care i-a făcut celebri în toată lumea este Eric Cheng, care a ajuns pe această insulă din Bahamas în anul 2007 şi care i-a surprins pe porci în toată splendoarea înotând în apele limpezi. Animalele au devenit atât de populari încât sunt atracţia turistică a insulei.

Înotul este principala activitate a porcilor din Big Major Cay

Porcii se hrănesc cu mâncarea pe care o primesc de la turişti, care vin aici special pentru a-i vedea şi, de ce nu, pentru a înota alături de ei. Chiar dacă sunt sălbatici, porcii de aici nu sunt agresivi, fiind în permanenţă în contact cu turiştii. Este adevărat că pot însă fi destul de insistenţi atunci când primesc hrană. Există şi un risc posibil să fii muşcat dacă îi hrăneşti cu mâna. Este nevoie aşadar de atenţie, mai ales în cazul celor care vin şi cu copii.

Citeşte şi: Laika, primul animal trimis în spaţiu

Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Povestea păpuşilor Matrioşka

Sunt viu colorate şi au ca particularitate prezenţa mai multor figurine în...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *