Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea, pregătit după o reţetă din Biblie. Ce conţine

Uleiul sfânt care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai a fost creat în secret timp de opt luni în orașul Hull din centrul Marii Britanii, relatează presa britanică.

Mark Hutton, un farmacist și fost pastor, acum la pensie, a creat acest ulei după o reţetă din secolul al XVII-lea. Este vorba despre o reinterpretare a unei reţete din Biblie create de Moise şi conţine smirnă, scorţişoară şi ulei de măsline, potrivit The Telegraph. Reţeta exactă este unul dintre secretele cel mai bine păstrate din Marea Britanie.

Mark Hutton, în vârstă de 66 de ani, a declarat că a căutat în toată Europa şi în alte regiuni din lume ingredientele necesare pentru prepararea uleiului care va fi folosit la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, eveniment care va avea loc la 6 mai 2023 la la Westminster Abbey din Londra, unde va participa şi soția sa, regina consoartă Camilla.

Coroana St Edward’s va fi folosită la încoronarea regelui Charles III

Sigilat în sticle de plastic

„Ştiu că este un secret, dar pentru mine, să prepar acest ulei de încoronare, nu doar ca farmacist, ci şi ca fost om al bisericii, având în vedere Biblia, povestea și semnificaţia sa, a meritat”, a declarat Mark Hutton.

Uleiul sfânt a fost pus în sticle de plastic, care au fost sigilate. Este păstrat încuiat în pivnița farmaciei John Bell & Croyden, situată în centrul Londrei. Compania a lucrat cu familia regală de peste un secol.

Acest ulei sacru va fi folosit la încoronare, când regele depune jurământul de a respecta legea și Biserica. Monarhul este apoi uns cu ulei, încoronat și învestit cu înainte de a primi un omagiu de la supușii săi.

Ceremonia de încoronare va avea loc la Westminster Abbey

Foto: Wikipedia

Citeşte şi: Kate Middleton: care este cea mai scumpă rochie din garderoba sa

Written By
More from Renate Daily

Ţara din Europa al cărei drapel se aseamănă cu cel al României. Nu are armată şi nici aeroport

Multe state au lucruri în comun, cum ar fi steagurile. De exemplu,...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *