Prinţesa Diana: ultimele cuvinte înainte de a muri

La 31 august 1997, „prințesa inimilor” şi-a pierdut viaţa într-un accident de automobil petrecut la Paris, în tunelul din podul Alma, împreună cu iubitul său, Dodi Al-Fayed. Prinţesa Diana a lăsat multă suferinţă în urmă. La mulţi ani după trecerea sa în nefiinţă, un pompier care i-a acordat îngrijiri medicale a dezvăluit care au fost ultimele ei cuvinte înainte de a muri.

În noaptea accidentului, prinţesa Diana se afla pe pe bancheta din spate a maşinii, alături de iubitul ei, Dodi al Fayed, fiul milionarului Mohammed al Fayed. În faţă erau şoferul Henri Paul şi bodyguardul lui Dodi, Trevor Rees-Jones. Maşina este urmărită de paparazzi pe motociclete.


Orbit de bliţurile fotografilor, şoferul a pierdut controlul maşinii, izbindu-se de un stâlp din tunelul Pont de l’Alma din Paris. Prinţesa Diana a fost dusă la spital cu răni grave, iar peste câteva ore s-a constatat decesul. Singurul supravieţuitor al accidentului a fost Trevor Rees-Jones. Considerat vinovat de accident a fost şoferul Henri Paul, care a condus cu viteză mare şi se afla în stare de ebrietate. Diana nu purta centura de siguranţă, lucru neobişnuit pentru ea.

„Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”

La 20 de ani după accident, Xavier Gourmelon, pompierul care i-a acordat primele îngrijiri medicale Prinţesei Diana în momentul accidentului de maşină, a declarat care au fost ultimele cuvinte ale acesteia:Dumnezeule, ce s-a întâmplat?” (My God, what’s happened?).
Pompierul a fost convins că Diana va supravieţui: „Vedeam că este rănită serios la umărul drept, dar n-am mai observat alte răni semnificative. Nu avea sânge pe ea. Să fiu sincer, am crezut că va supravieţui. Din câte ştiu eu, era în viaţă când a fost pusă în ambulanţă şi mă aşteptam să trăiască“, a declarat Xavier Gourmelon.


Potrivit pompierului, Diana şi Dodi Al-Fayed, mort şi el în accident, nu purtau centurile de siguranţă. Acest lucru i-a mirat pe membrii familiei şi pe prietenii apropiaţi ai regretatei Diana, care obişnuia să poarte centura de siguranţă.

Citeşte şi: Povestea Muzeului Figurilor de Ceară. Cine a fost adevărata Madame Tussaud

Foto: Facebook, Unsplash, Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Mesajele ascunse ale operelor celebre

Multe dintre picturile faimoase ale lumii ar conține mesaje „codate”, pe care...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *