Prinţesa Diana: ultimele cuvinte înainte de a muri

La 31 august 1997, „prințesa inimilor” şi-a pierdut viaţa într-un accident de automobil petrecut la Paris, în tunelul din podul Alma, împreună cu iubitul său, Dodi Al-Fayed. Prinţesa Diana a lăsat multă suferinţă în urmă. La mulţi ani după trecerea sa în nefiinţă, un pompier care i-a acordat îngrijiri medicale a dezvăluit care au fost ultimele ei cuvinte înainte de a muri.

În noaptea accidentului, prinţesa Diana se afla pe pe bancheta din spate a maşinii, alături de iubitul ei, Dodi al Fayed, fiul milionarului Mohammed al Fayed. În faţă erau şoferul Henri Paul şi bodyguardul lui Dodi, Trevor Rees-Jones. Maşina este urmărită de paparazzi pe motociclete.


Orbit de bliţurile fotografilor, şoferul a pierdut controlul maşinii, izbindu-se de un stâlp din tunelul Pont de l’Alma din Paris. Prinţesa Diana a fost dusă la spital cu răni grave, iar peste câteva ore s-a constatat decesul. Singurul supravieţuitor al accidentului a fost Trevor Rees-Jones. Considerat vinovat de accident a fost şoferul Henri Paul, care a condus cu viteză mare şi se afla în stare de ebrietate. Diana nu purta centura de siguranţă, lucru neobişnuit pentru ea.

„Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”

La 20 de ani după accident, Xavier Gourmelon, pompierul care i-a acordat primele îngrijiri medicale Prinţesei Diana în momentul accidentului de maşină, a declarat care au fost ultimele cuvinte ale acesteia:Dumnezeule, ce s-a întâmplat?” (My God, what’s happened?).
Pompierul a fost convins că Diana va supravieţui: „Vedeam că este rănită serios la umărul drept, dar n-am mai observat alte răni semnificative. Nu avea sânge pe ea. Să fiu sincer, am crezut că va supravieţui. Din câte ştiu eu, era în viaţă când a fost pusă în ambulanţă şi mă aşteptam să trăiască“, a declarat Xavier Gourmelon.


Potrivit pompierului, Diana şi Dodi Al-Fayed, mort şi el în accident, nu purtau centurile de siguranţă. Acest lucru i-a mirat pe membrii familiei şi pe prietenii apropiaţi ai regretatei Diana, care obişnuia să poarte centura de siguranţă.

Citeşte şi: Povestea Muzeului Figurilor de Ceară. Cine a fost adevărata Madame Tussaud

Foto: Facebook, Unsplash, Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Ziduri celebre din lumea întreagă

Încă din timpuri străvechi, oamenii au construit ziduri, fie pentru a marca...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *