Alimente pe care familia regală britanică nu le consumă

Membrii familiei regale au numeroase avantaje, dar şi anumite interdicţii. În cazul familiei regale din Marea Britanie, există anumite restricţii când vine vorba de consumul unor alimente.

Protocolul interzice ca membrii familiei regale britanice să consume anumite alimente. Motivele sunt însă practice. Astfel, anumite alimente au restricţie de consum deoarece prezintă un risc mai mare decât altele de a provoca intoxicații alimentare sau pot cauza disconfort digestiv precum arsurile la stomac. În schimb, alte alimente nu sunt consumate pentru că, pur şi simplu, nu sunt pe placul lor. În acest ultim caz, restricţia nu se aplică tuturor, desigur.

Fructele de mare, printre alimentele interzise

Strict din motive de sănătate sau de siguranţă, crustaceele, fructele de mare, cărnurile crude și rare sunt strict interzise membrilor familiei regale (deși regele Charles a încălcat această regulă în 2013, când a degustat o stridie la un festival de profil, Whitstable). Acestea prezintă un risc mai mare de a cauza intoxicaţie alimentară. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul apei de la robinet în cazul călătoriilor în străinătate sau al alimentelor exotice şi picante.

De asemenea, usturoiul și ceapa sunt interzise pentru a se evita respirația urât mirositoare. Preocupată de problemele ecologice, regina Elisabeta a II-a a permis doar fructele și legumele de sezon pe masa regală. Fiul său Charles, la rândul său, a interzis foie gras începând din 2008.

Regele Charles al II-lea a interzis consumul de foie gras în toate reşedinţele regale britanice

Ce alimente consuma regina Elisabeta a II-a

Alimentaţia şi stilul de viaţă au ajutat-o pe regina Elisabeta a II-a să trăiască 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a avut o alimentaţie echilibrată

Suverana a avut o dietă sănătoasă: consuma fructe şi legume de sezon de pe domeniul regal şi bea ceai zilnic, fără lapte sau zahăr, alături de un biscuit.

La micul dejun consuma cereale, iaurt, pâine prăjită şi marmeladă, ouă amestecate cu somon afumat.

La prânz, pe farfuria reginei se aflau adesea peştele şi legumele. La ceaiul de la ora 5 servea un Earl Gray cu sandvişuri şi scone, desert tradiţional englez, precum şi prăjituri cu biscuiţi de ciocolată şi prăjitură cu ghimbir.

La cină, meniurile erau formate, în principal, din carne şi legume. Regina adora friptura gaelică (de porc) şi friptura de fileu cu sos de ciuperci şi whisky. Căpşunile de la Balmoral şi piersicile albe cultivate la Castelul Windsor erau, de asemenea, adorate de regină.

@drenate

Written By
More from Renate Daily

Camera împăcării de la Biertan, locul unde erau prevenite divorțurile în trecut

Țara noastră are numeroase locuri interesante, iar unul dintre ele este Biserica...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *