Cel mai scurt imn național are doar patru versuri

Compoziţii muzicale care aduc în prim plan istoria şi tradiţiile unei ţări, imnurile naţionale se remarcă prin diverse caracteristici.

Imnul naţional al Japoniei are doar patru versuri, fiind cel mai scurt din lume, la fel şi cele ale statelor Iordania şi San Marino, potrivit Guinness World Records.

Kimigayo – imnul naţional al Japoniei

Preluat dintr-o colecţie de poeme cu autor necunoscut din timpul perioadei Heian (794–1185), Kimigayo nu numai că este cel mai scurt imn naţional, ci şi cel mai vechi din lume. Melodia imnului, care a fost compusă de Hiromori Hayashi în anul 1880, este cântată în Do major. Textul are patru versuri, doar 32 de silabe, iar melodia 11 măsuri.

Din secolul al XI-lea, imnul a devenit o proclamație solemnă pentru împăratul Japoniei. Titlul imnului poate fi tradus prin „Domnia Majestății Sale Imperiale” sau de „Fie ca domnia voastră”.

În era Kamakura, a fost cântec festiv în rândul samurailor. După al Doilea Război Mondial, a fost interzis în toată Japonia, dar a fost autorizat din nou în 1952, la sfârşitul ocupaţiei.

Din 1958, Ministerul Educației din Japonia a impus ca profesorii să cânte acest imn în timpul ceremoniilor școlare. Este unul dintre cele mai controversate imnuri naţionale, iar acest lucru are legătură cu istoria lui postbelică.

A devenit oficial imnul național japonez pe 29 iunie 1999, aceeaşi dată cu adoptarea drapelului naţional, Hinomaru.

Care sunt versurile

Versurile imnului Kimigayo pot fi traduse astfel:

„Fie ca domnia voastră

Să continue timp de o mie, timp de opt mii de generații,

Până când prundișul

Devine rocă acoperită de mușchi verde”.

@drenate. Foto: Pixabay, Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Există un „blestem” al premiilor Oscar?

Pentru orice actor, câştigarea premiului Oscar reprezintă un adevărat pisc al carierei....
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *