Cele mai frumoase fotografii din natură ale anului 2022

Natura este spectacol fascinant, iar unii fotografi reuşesc să îi surprindă frumuseţea în imagini memorabile. Nu mai puțin de 20.952 de imagini din 96 de țări au fost trimise la concursul Nature photographer of the year, care şi-a ales câştigătorii la ediţia din 2022.  

Marele câştigător este Dmitri Kokh, cu fotografia „Casa urșilor”, pentru care a primit un premiu de 3.000 de euro. Fotografia prezintă câţiva urşi care au pus stăpânire pe o staţie meteo abandonată din mica insulă Koliuchin, situată în Marea Ciukotsk.

Foto: dmitrykokh.com

Construită în anii 1930, staţia a fost închisă în 1992, iar de atunci a fost părăsită. Fotograful Dmitri Kokh a urmărit urşii polari care s-au refugiat în acest loc, iar imaginile surprinse de el sunt uimitoare. Deşi peisajul este dezolant, simpaticii urşi polari animează teritoriul, dar, în acelaşi timp, atrag atenţia şi asupra schimbărilor climatice. Specialist în fotografii de animale marine, Dmitri Kokh şi-a descris imaginea câştigătoare ca „instantanee ale unei premoniţii care reflectă ceea ce s-ar putea întâmpla într-un viitor nu tocmai îndepărtat. Lumea, așa cum o știm, este foarte fragilă, iar situaţia mondială actuală – de la conflicte politice și tensiuni nucleare până la criza climatică – înseamnă că sfârșitul ar putea fi aproape”, potrivit vert.eco.

Premiul la categoria Păsări: Knut-Sverre Horn
Foto: naturephotographeroftheyear.com
Premiul la categoria Peisaje. © Helga Urbán / NPOTY 2022
Premiul la categoria Mamifere.© Sascha Fonseca / NPOTY 2022

Mai multe fotografii câştigătoare şi necâştigătoare poţi vedea AICI.

Written By
More from Renate Daily

Cine este Vladimir Putin: ce educaţie are, cum a ajuns la putere şi cine este femeia pentru care ar fi divorţat

Comparat adesea cu un ţar, Vladimir Putin are puteri depline confirmate printr-un...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *