Tablou al celebrului Picasso, vândut cu 103,4 milioane de dolari. Despre ce pictură este vorba

Tabloul „Femeie aşezată lângă fereastră” (Marie-Therese) de Pablo Picasso a fost vândut recent cu 103,4 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie’s, la New York.

Tabloul „Femeie aşezată lângă fereastră”, care are 1,46 m pe 1,14 m şi care a fost pictat în 1932, o reprezintă pe amanta şi muza pictorului, Marie-Therese Walter.

„Femeie aşezată lângă fereastră”

Iniţial, pictura fusese estimată de casa Christie’s la o valoare de 55 de milioane de dolari. Apoi, tabloul a fost adjudecat pentru 90 de milioane de dolari, sumă care a ajuns la 103,4 milioane de dolari după adăugarea de taxe şi comisioane, după o „luptă” de peste 19 minute între colecţionari, informează Agerpres.

Până la această tranzacţie, tabloul „Femeie aşezată lângă fereastră” s-a aflat în posesia unui colecţionar care a plătit pentru el suma de 28,6 milioane de lire sterline (aproximativ 44,8 milioane de dolari).

Nu este singura operă a pictorului pentru care s-a plătit o sumă impresionantă. În 2015, tabloul „Femei din Alger” a fost adjudecat pentru suma de 179,4 milioane de dolari.

Reprezentant de seamă al cubismului, Pablo Picasso este unul dintre pictorii care au influenţat în mare măsură universul artistic al secolului al XX-lea. Tablourile sale, expuse în prezent în marile muzee de artă ale lumii, sunt moşteniri şi dovezi ale talentului său creator inegalabil.

Foto: pixabay, pablo-ruiz-picasso.net

Citeşte şi: Personalităţi care ar fi trebuit să se afle pe vasul Titanic

Written By
More from Renate Daily

Templele uimitoare ale lumii

Pentru mulţi oameni din înteaga lume, templele sunt locuri sacre și venerate....
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *