Personalităţi care ar fi trebuit să se afle pe vasul Titanic

În jur de 1.500 de oameni au pierit în cel mai cunoscut naufragiu al tuturor timpurilor, cel al vasului Titanic. Printre victime s-ar fi putut afla şi câteva personalităţi, care, din diverse motive, au ratat cursa.

La bordul navei Titanic s-au aflat și multe alte persoane publice, printre acestea numărându-se scriitorul american Jacques Futrelle, pictorul și sculptorul Francis Millet, precum și maiorul Archibald Butt, prieten și adjunct al președintelui SUA, William Howard Taft. Pe Titanic urmau să se îmbarce și alte personalități, care, din diverse motive, au fost nevoite să își anuleze călătoria. Iată câteva dintre aceste persoane, într-un top alcătuit de smithsonian.com!

Theodore Dreiser

Scriitorul american Theodore Dreiser (1871 – 1945), autorul operelor „Sora Carrie”, „Jennie Gerhart”, „Trilogia voinței” și „O tragedie americană”, avea 40 de ani în momentul producerii tragediei de pe Titanic. Scriitorul plănuia să se întoarcă din prima sa vacanță în Europa la bordul Titanicului. Și, totuși, de ce nu a făcut-o?

Un editor englez a reușit să îl convingă de faptul că o călătorie pe Titanic este mult mai scumpă în comparație cu un voiaj pe o altă navă. Așa că Theodore Dreiser a ales vaporul Kroonland, pe care s-a și aflat atunci când a auzit vestea naufragiului.

Guglielmo Marconi

Inventatorul italian Guglielmo Marconi, cunoscut pentru contribuțiile aduse telegrafiei fără fir, este câștigătorul premiului Nobel pentru Fizică în 1909. Cu toate că i se oferise o călătorie gratuită la bordul Titanicului, fizicianul a preferat să se îmbarce pe altă navă, trei zile mai devreme. Așa cum avea să explice mai târziu fiica sa, Degna, inventatorul avea de scris, acesta fiind motivul pentru care Marconi alesese o altă navă, care avea și un stenograf.

După naufragiul vasului Titanic, Marconi a fost considerat un erou, deoarece invenția sa a ajutat la salvarea a peste 700 de vieți. Peste trei ani, fizicianul italian a scăpat dintr-un alt dezastru maritim faimos. În 1915, el se afla la bordul navei Lusitania cu puțin timp înainte ca aceasta să fie scufundată de germani.

Alfred Gwynne Vanderbilt

Moștenitor al imperiului care îi poartă numele, Alfred Gwynne Vanderbilt, pe atunci în vârstă de 34 de ani, urma să se întoarcă dintr-o călătorie în Europa la bordul vasului Titanic.

Pentru că a anulat în ultima clipă călătoria, știrile care anunțau dezastrul de pe Titanic spuneau că el se află pe vas. Norocul nu a fost însă de partea lui și în 1915, când Vanderbilt s-a aflat la bordul navei Lusitania, care a avut un sfârșit tragic.

Foto: Pixabay, Wikipedia

Citeşte şi: Lucruri inedite despre Charles Darwin. De ce a fost considerat „ruşinea familiei”

Written By
More from Renate Daily

Plante care purifică aerul din locuinţă

Poluarea este o problemă îngrijorătoare a ultimelor decenii. Însă nu numai cea...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *