Blestemul familiei Kennedy

De generații, familia Kennedy a fost urmărită de numeroase tragedii, iar mulți dintre membrii acesteia și-au pierdut viața mult prea devereme. Această serie de întâmplări nefericite îi face pe mulți să creadă că asupra familiei Kennedy s-a abătut un adevărat blestem.

Contrar a ceea ce se crede, blestemul familiei nu a început în Dallas, în 1963, odată cu asasinarea lui John F. Kennedy, ci mult mai devreme. Singurii care au trăit până la adânci bătrâneți sunt părinții fostului președinte american, Joseph P. Kennedy Senior și Rose Elizabeth Fitzgerald, care au avut nouă copii. Prima fată a familiei, Rosemary Kennedy, născută în 1918, a avut probleme neurologice, pe care părinții le-au observat încă din copilărie. Pentru că problema s-a agravat la adolescență, lui Rosemary i s-a recomandat o intervenție, lobotomia. În 1941, ea face această procedură, care este însă un eșec. Din acest motiv, Rosemary este „ascunsă” de familie într-un spital de boli mintale, pentru a nu tulbura ambițiile politice ale tatălui ei, care și-ar fi dorit ca unul dintre fiii săi să ajungă la Casa Albă (în 2005, Rosemary s-a stins din viață din cauze naturale).

Joseph Kennedy Senior și-ar fi dorit ca fiul său cel mare, Joseph Kennedy Jr. să urmeze o carieră de politician. Din păcate însă, evenimentele care au urmat au luat o turnură tragică. Joseph Jr. se înrolase în armată, luptând pe frontul european ca pilot. În 1944, în timpul unei misiuni secrete din cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, Joseph Kennedy Jr. a pierit în urma unui accident aviatic produs în Franța. Avea doar 29 de ani. În anul 1948, tot o tragedie aviatică avea să pună capăt vieții lui Cathleen Kennedy, sora viitorului președinte american. Fiica preferată a clanului Kennedy a murit în urma prăbușirii avionului în care se afla împreună cu iubitul ei britanic, Peter Fitzwilliam, la vârsta de 28 de ani.

Asasinatul care a marcat America

În 1961, după ani întregi în care și-a dedicat timpul construirii carierei politice a fiului său, John, Joseph Kennedy suferă un accident vascular cerebral. În urma acestuia, nu mai poate vorbi și astfel nu se mai poate implica în deciziile politice ale fiului său, devenit între timp președinte al Statelor Unite ale Americii. Anul 1963 avea să intre în istorie prin celebrul asasinat. În același an, pe plan personal, JFK suferise o pierdere. Soția sa, Jackie, îl aduce pe lume pe fiul lor, Patrick, cu șase săptămâni înainte de termen. După doar două zile de la naștere, copilul a încetat din viață. Pe 22 noiembrie, după ce a refuzat măsurile de securitate oferite de serviciile secrete, John F. Kennedy este asasinat la Dallas, asasinul său, Lee Harvey Oswald, fiind prins de poliție după două zile de la acest eveniment. Tot victimă unui asasinat a fost și Robert „Bobby” Kennedy, fratele lui John. Acesta a fost ucis în 1968, la Los Angeles, în timpul campaniei prezidențiale, la vârsta de 43 de ani.

Iar ghinioanele nu se opresc nicidecum aici. În 1973, Joseph P. Kennedy, fiul lui Bobby, pierde controlul mașinii în care se afla împreună cu iubita sa, Pamela, accident în urma căruia ea rămâne paralizată pe viață. În 1984, celălalt fiul al lui Bobby, David, moare din cauza unei supradoze de cocaină într-un hotel din Palm Beach.

În 1992, Rose Kennedy, mama fostului președinte american, moare la vârsta de 102 ani. Ea a fost martora numeroaselor tragedii în care mulți dintre membrii familiei ei au pierit.

În 1994, Jackie Kennedy Onassis, văduva lui JFK, pierde lupta cu cancerul de plămâni, stingându-se din viață la 64 de ani. În 1999, fiul lor, John-John Kennedy moare într-un accident de avion, aparatul fiind pilotat chiar de el. Împreună cu el se aflau soția lui, Carolyn Bessette și sora acesteia, Lauren. 

Cea mai recentă tragedie a clanului o are în prim-plan pe Mary, a doua soție a lui Robert F. Kennedy (fiul lui Robert Kennedy, asasinat în 1968), nepot al lui JFK. Mary a fost găsită moartă în apartamentul ei, se pare că și-a pus capăt vieții prin spânzurare. Potrivit presei americane, Mary avea probleme serioase cu alcoolul și cu drogurile.

Foto: Dell Publishing, 1960. Photograph by Jacques Lowe – Modern Screen, 1960, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=78604819

Pixabay

Written By
More from Renate Daily

5 flori de vară cu efecte terapeutice

Dintre numeroasele flori care înveselesc câmpiile şi grădinile în sezonul estival, unele...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *