Topul celor mai fericite ţări în 2022. Pe ce loc se află România

Începând din anul 2012 se elaborează Raportul Mondial al Fericirii, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Scopul acestuia este convingerea guvernelor că trebuie să facă mai mult pentru fericirea populaţiei, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Raportul arată că nu numai banii sunt importanţi pentru bunăstare, ci şi relaţiile dintre oameni, sănătatea, siguranţa socială şi percepţia guvernării.

Pe primul loc în topul Raportului Mondial al Fericirii (World Happiness Report) 2022 se află Finlanda, cu un scor de aproape 8 puncte din 10. Pe locurile următoare se află Danemarca, Islanda şi Elveţia. În top 10 sunt incluse şi Israel şi Elveţia. La polul opus, la cele mai triste țări, pe locul 1 este Afganistanul, țară ocupată de talibani. Pe locul doi se află Libanul, marcat de tulburări și de o criză economică gravă. La fel de triști, sunt și locuitorii din Zambia, Tanzania și Rwanda.

Românii, mai fericiţi în 2022 ca în trecut. Foto: Pixabay

Românii, din ce în ce mai fericiţi. Ţara noastră se află pe locul 28

În comparaţie cu anii trecuţi, în 2022, România s-a clasat pe locul 28, înaintea unor ţări precum Spania sau Uruguay. În urmă cu 7 ani, ţara noastră se afla pe locul 86. „Ţările care au înregistrat cele mai mari progrese (în clasament) au fost Serbia, Bulgaria şi România. Ţările cel mai prost clasate sunt Liban, Venezuela şi Afganistan”, potrivit „World Happiness Report” (Raportul Mondial al Fericirii), un studiu anual sponsorizat de Organizaţia Naţiunilor Unite şi lansat în urmă cu un deceniu, informează Agerpres.

Cele mai fericite 30 de ţări din lume. Foto: Foto: happiness-report.s3.amazonaws.com

De ce sunt finlandezii atât de fericiţi?

Există mai multe aspecte care contribuie la bunăstarea finlandezilor. Unul dintre ele este siguranţa pe care o resimt finlandezii în propria ţară. Nu de puţine ori, oamenii din această ţară au declarat că se simt mulţumiţi de comunitatea din care fac parte şi de serviciile publice. Finlandezii au stabilitate politică şi financiară, corupţia este absentă, iar populaţia are încredere în liderii politici. Cei care rămân fără serviciu sunt ajutaţi de stat să se reintegreze. Doar 6% din populaţia Finlandei este afectată de sărăcie. De asemenea, Finlanda excelează şi la capitolul educaţie, modelul din această ţară fiind un adevărat exemplu în lumea întreagă. În Finlanda, orice copil este capabil să urmeze studiile pe care le doreşte, indiferent de mediul social din care provine. În această ţară, există o omogenitate a sistemului educaţional. Sistemul finlandez încurajează sprijinul între elevi în locul competiţiei. Totodată, în această ţară se pune accent pe proiectele în grup şi pe integrarea copiilor cu dificultăţi.

Foto: Pixabay

Citeşte şi: Munţii Apuseni, în topul CNN al celor mai frumoase 20 de locuri din Europa

Written By
More from Renate Daily

Gertrude Ederle, prima femeie care a traversat înot Canalul Mânecii

Gertrude Ederle a învățat să înoate imitându-i pe băieții care făceau același...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *