Parcul Keukenhof, Grădina Europei şi spectacolul florilor

Una dintre cele mai mari grădini cu flori din lume este Parcul Keukenhof. Se află în orăşelul Lisse din Olanda, la jumătatea distanţei dintre Amsterdam şi Haga.

Cunoscut şi ca Grădina Europei, parcul Keukenhof, care se întinde pe 32 de hectare, este un loc al superlativelor florale. Deschis anual începând din ultima săptămână a lunii martie şi până în luna mai, acest loc este un spectacol al culorilor şi al miresmelor îmbietoare. Cea mai bună perioadă pentru a vizita parcul Keukenhof este jumătatea lunii aprilie.

Cele care captează atenţia sunt, în primul rând, lalelele de diferite culori – roşii, mov, galbene, portocalii -, pentru care olandezii sunt atât de renumiţi. De obicei, în fiecare an există o tematică după care sunt amenajate grădinile cu flori. Astfel, în 2015, tema a fost „Van Gogh” (pentru a marca 125 de ani de la moartea pictorului), iar în 2016, a fost aleasă tema „Epoca de Aur”, pentru a celebra perioada în care Olanda era renumită în comerţul internaţional.  

Alături de lalele, pot fi admirate în grădinile de aici şi zambile, brânduşe, orhidee, frezii, narcise şi multe altele. În fiecare an, în parcul Keukenhof sunt cultivate peste şapte milioane de plante din 800 de soiuri.  

Vizitatorii, care vin în număr mare în fiecare an, pot vedea şi grădinile tematice, expoziţiile botanice, morile de vânt şi castelul  Keukenhof, construit în secolul al XVII-lea. Există mai multe pavilioane, iar programul expoziţiilor apare în pliantele de prezentare.

A fost creat în 1949

În secolul al XV-lea, grădinile care intră în componenţa parcului Keukenhof făceau parte din domeniul castelului Teylingen. Erau pe atunci folosite pentru cultivarea de legume şi se aflau în proprietatea contesei Gravin Jacoba din Bavaria. Parcul a fost amenajat în anul 1840.

Din 1949, mai mulţi cultivatori şi exportatori de bulbi de flori au avut ideea de a transforma domeniul în expoziţie. Atunci, devenise un parc de primăvară, unde oamenii veneau pentru a admira florile.

Parcul şi-a deschis porţile pentru public în anul 1950 şi s-a bucurat de succes încă de la prima ediţie. În prezent, oameni din toate colţurile lumii vin în număr mare să admire spectacolul florilor din parcul Keukenhof.

@drenate. Foto: Pixabay

Written By
More from Renate Daily

Greşeli de evitat când te machiezi

Prin machiaj, orice femeie dorește să își pună în valoare frumusețea chipului....
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *