Natalie Wood şi dispariţia sa învăluită în mister

Cunoscută din filme precum „Rebel fără cauză“, „Poveste din cartierul de Vest“ şi „Splendoare în iarbă“, Natalie Wood a fost una dintre cele mai frumoase şi talentate actriţe de la Hollywood. Ea şi-a găsit sfârşitul la 43 de ani, înecată în timpul unei croaziere în care era însoţită de soţul său, Robert Wagner.

Simbol al „eternei adolescente feminine”, Natalie Wood, pe numele său real Natalia Nikolaevna Zakharenko, s-a născut pe 20 iulie 1938, la San Francisco, fiind fiica unor imigranți ruși, Nikolai Stepanovici Zaharenko și Maria Stepanova. A apărut, la doar cinci ani, în filmul „Happy Land”. Familia sa s-a mutat la Los Angeles, mama ei având intenţia de a o propulsa în lumea cinematografiei.

A cucerit America după rolul din „Miracol pe strada 34”, după care cariera sa a luat avânt. De la finalul anilor 1940 până în primii ani de după 1950, a apărut în 18 filme. Până la finalul carierei a jucat în peste 55 de filme.

Rolul memorabil din „Poveste din cartierul de vest”

Filmată pe străzile New York-ului, pelicula „Poveste din cartierul de vest” este o adevărată desfășurare de coregrafie și muzică, avându-i în rolurile principale pe Natalie Wood și Richard Beymer. Transpunere modernă a iubirii dintre Romeo și Julieta, „Poveste din cartierul de vest” prezintă conflictul dintre două bande rivale, americanii și portoricanii. Tony (Beymer), liderul găștii The Jets, se îndrăgostește de Maria (Wood), din grupul portoricanilor, însă iubirea lor este una interzisă. Musicalul a câștigat nu mai puțin de zece premii Oscar.

Ce s-a întâmplat în noaptea fatală?

Pe 29 noiembrie 1981, Natalie Wood şi-a găsit sfârşitul în timp ce se afla într-o croazieră alături de soţul său, Robert Wagner, cu care era căsătorită din 1972.

Cei doi se aflau pe iahtul Splendour ancorat în largul insulei Catalina din golful Los Angeles. Pe vas se mai afla şi actorul Christopher Walken, care i-a fost partener de film actriţei Natalie Wood în filmul „O idee genială”. După ce ar fi consumat câteva pahare bune cu vin, Natalie ar fi părăsit puntea, iar soţul său şi-a dat seama că lipseşte la miezul nopţii. Ea ar fi încercat să lege mai bine barca pneumatică ce lovea iahtul, dar a alunecat în apă şi s-a înecat. Moartea actriţei a produs multă durere la Hollywood şi nu numai, iar imediat au fost emise mai multe ipoteze care au aruncat o umbră de mister în acest caz. S-a spus că a fost vorba de sinucidere sau de crimă. Martor-cheie, Robert Wagner nu a fost niciodată suspect în acest caz, el fiind ultima persoană care a văzut-o pe soţia sa în viaţă.

Cazul celebrei actriţe a revenit în actualitate în 2013, când un raport medico-legal din Los Angeles a arătat că echimozele descoperite pe corpul neînsufleţit al actriţei nu erau accidentale. Deoarece nu au existat dovezi care să arate ipoteza unei crime, nicio persoană nu a fost pusă sub învinuire. În 2018, Dennis Davern, bărbatul care a condus ambarcaţiunea în noaptea în care s-a produs tragedia, a declarat că responsabil de moartea actriţei este chiar Robert Wagner.

Foto: Pixabay

Citeşte şi: Grace Kelly: de la Hollywood la Monaco. Povestea prinţesei cu destin tragic

Written By
More from Renate Daily

Femei care au candidat la preşedinţia SUA

Cu mult înaintea lui Hillary Clinton au existat numeroase candidate la preşedinţia...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *