Obiceiurile zilnice ale unor mari personalităţi

Indiferent în ce domeniu au activat, unele personalităţi precum Beethoven, Einstein şi Churchill au avut obiceiuri de la care nu s-au abătut în fiecare zi.

Ludwig van Beethoven

Compozitor şi pianist, Ludwig van Beethoven este considerat un geniu al muzicii. Beethoven a lăsat moştenire omenirii o importantă şi valoroasă creaţie muzicală. Vasta sa operă include peste 300 de titluri. Este autorul a nouă simfonii, printre care a 3-a „Eroica”, a 5-a, a „Destinului”, a 6-a, „Pastorala” şi a 9-a cu finalul „Odă bucuriei”, adoptată a imn oficial al Uniunii Europene.

Beethoven obişnuia să se trezească la 6:00 dimineaţa şi adora să îşi savureze singur cafeaua. Pentru aceasta, folosea fix 60 de boabe de cafea pentru o singură ceaşcă, potrivit biografului său. Compozitorul lucra pana la 14:00 – 15:00, iar după masă obişnuia să se plimbe având la el un creion şi hârtie. La 22:00, mergea la culcare.

Albert Einstein

Autorul teoriei relativităţii, Albert Einstein obişnuia să se trezească pe la 9:00, după 10 ore de somn. După ce bea cafea şi citea presa, mergea la Universitatea Princeton pe la 10:30 şi lucra două ore. Apoi, mergea acasă, iar după masă obişnuia să doarmă şi apoi să savureze o cafea. Lucra toată după-amiaza, până la cină, când adora să mănânce paste. Se culca pe la 23:00.

Vincent van Gogh

Pictorul olandez Vincent van Gogh a avut o viață marcată de numeroase suferințe şi tulburări. Dintr-o scrisoare adresată fratelui său, Theo, aflăm care era programul său zilnic: „Azi, din nou am lucrat de la 7 dimineaţa până la 6 seara, fără pauză, cu excepţia câtorva momente în care am făcut câţiva paşi ca să mă dezmorţesc şi să mănânc. Nu simt oboseala, o să mai pictez încă o pânză în noaptea asta”.

Charles Dickens

Scriitorul englez se trezea la 7:00, lua micul dejun la 8:00 şi începea să lucreze la 9:00. Apoi, Dickens lua masa cu familia și continua să lucreze până la ora 14:00. În fiecare după-amiază, mergea la o plimbare de trei ore.

Winston Churchill  

Fostul prim-ministru britanic se trezea în jurul orei 7:30. După ce mânca, citea și lucra din pat până în jurul orei 11:00. Churchill lua masa la 3:30, după care lucra până la 5:00, apoi trăgea un pui de somn.

Lua cina la 20:00, care era adesea urmată de aproximativ o oră de lucru. Programul zilnic al lui Churchill era stropit şi cu multe picături de alcool. La miezul nopţii merge la culcare, însă doar după ce citea.

Benjamin Franklin

Personalitate americană importantă, Benjamin Franklin este unul dintre fondatorii Statelor Unite ale Americii. Franklin adora băile de aer proaspăt şi obişnuia să stea gol dimineaţa în faţa ferestrei, timp de o oră.

Honoré de Balzac

Marele romancier francez, autor al „Comediei umane”, Honoré de Balzac era obsedat de muncă, respectiv de scris. Se spune că obişnuia să bea 50 de cafele pe zi, deşi pare greu de crezut. Scriitorul lua o masă uşoară în jurul orei 17:00, după care dormea până la miezul nopţii. Apoi, consuma cafea şi scria până la 8:00 dimineaţa. Mai moţăia, după care se reapuca de scris.

@drenate Foto: wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Munţii Buzăului, tărâm de poveste. Ce sunt Babele de la Ulmet

În România se află multe locuri superbe, iar unele dintre ele sunt...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *