Omagiul adus de Camilla reginei Elisabeta a II-a

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a lăsat multă tristeţe în urmă şi multe persoane şi-au exprimat părerea de rău faţă de trecerea în nefiinţă a celui longeviv monarh britanic. Actuala regină consoartă, Camilla, a dat un interviu postului BBC în care şi-a declarat aprecierea şi admiraţia faţă de Elisabeta a II-a.

În primul discurs după moartea reginei, Camilla, regina consoartă a Marii Britanii, i-a adus un omagiu celei pe care a numit-o  o „femeie solitară”, care a trebuit „să îşi croiască propriul rol” într-o lume condusă de bărbaţi.

„Ea a făcut parte din viețile noastre. Am 75 de ani și nu-mi pot aminti pe altcineva, decât faptul că regina a fost mereu aici. Trebuie să fi fost atât de dificil pentru ea să fie singura femeie printre liderii lumii. Multă vreme nu au fost femei prim-miniștri sau femei președinți de stat. Ea era singura. Așadar, cred că și-a făurit propriul rol”, a declarat Camilla, potrivit BBC.

„Îmi voi aminti mereu zâmbetul ei”

Regina consoartă a mai amintit de ochii şi zâmbetul reginei Elisabeta a II-a:

„Avea acei ochi albaştri minunaţi care, când zâmbea, îi luminau toată faţa”, şi-a amintit Camilla. „Îmi voi aminti întotdeauna zâmbetul ei. Zâmbetul acela este de neuitat”.

Camilla şi-a câştigat respectul după mulţi ani

Actuala regină consoartă nu a fost de la început pe placul britanicilor, mai mult, a fost considerată o distrugătoare de căsnicii în perioada în care regele Charles era căsătorit cu Diana.

În februarie 2022, Elisabeta a II-a, care nu a asistat la căsătoria ei civilă cu Charles în anul 2005, şi-a exprimat acordul ca ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regină consoartă „atunci când va veni momentul”.

Cine este Camilla

Camilla Parker Bowles – pe numele real, Camilla Rosemary Shand -, s-a născut pe 17 iulie 1947 la Londra, în familia lui Rosalind Cubitt şi a lui Bruce Shand, comerciant de vinuri, cu o importantă poziţie socială. Are o soră, Annabel, şi un frate, Mark, decedat în aprilie 2014. A fost o fată „băieţoasă”, fiind mare amatoare de sport. A copilărit în Plumpton, Sussex, iar pentru a merge la şcoală parcurgea zilnic pe jos mai mulţi kilometri. La 10 ani a intrat la prestigioasa Queenʼs Gate, Knightsbridge, unde au învăţat jumătate dintre soţiile diplomaţilor englezi. În tinereţe, a fost descrisă ca o tânără dornică de distracţie, care avea mare succes la băieţi. Deşi nu era o frumuseţe, avea un farmec aparte, precum şi un caracter bun, după cum o descriu cei care au cunoscut-o în acea perioadă. La vârsta de 25 de ani, Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker-Bowles, ofiţer de carieră.

În 1970, Camilla l-a întâlnit pe Charles pe un teren de polo de la Windsor. Prinţul a fost pe loc sedus de şarmul ei, iar cei doi au continuat să se vadă cu ocazia unor evenimente, mai ales că aveau anturaje comune. Idila dintre ei a continuat însă şi dincolo de aceste întâlniri. În 1973, relaţia celor doi s-a răcit, după ce Charles a fost nevoit să plece o perioadă pentru a se implica în serviciul naval militar. După câţiva ani, cei doi se reîntâlnesc, iar Charles i-a botezat băiatul, pe Thomas. Apropierea lor fizică şi emoţională a fost atât de intensă încât au devenit inseparabili, dar departe de ochii lumii.

Charles şi Diana s-au separat în 1992 şi au divorţat  în 1996, cu un an înainte de moartea tragică a prinţesei într-un accident de maşină.

În 1999, Charles şi Camilla, care a divorţat şi ea, au apărut prima dată în public. Regina Elisabeta a recunoscut-o oficial pe Camilla în 2000, la o petrecere dată în cinstea fostului rege al Greciei. În 2001, Camilla a luat parte pentru prima dată la un dineu la Palatul Buckinham.

Charles şi fosta sa amantă şi-au anunţat logodna în februarie 2005, iar la la 9 aprilie 2005, cei doi s-au căsătorit civil.

Citeşte şi: Wallis Simpson, femeia pentru care Edward al VIII-lea a renunţat la tronul Angliei

Foto: Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Vedete care au învins depresia

Tulburare complexă, depresia nu ocoleşte pe nimeni, indiferent de situaţia materială sau...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *