Elvis Presley şi femeile din viaţa lui

Numit Regele Rock ʼnʼ Roll-ului, Elvis Presley a fost adulat şi dorit de milioane de femei. A fost căsătorit o singură dată, dar în viaţa artistului au existat mai multe femei pe care le-a iubit, pentru că, aşa cum spun versurile unuia dintre hiturile sale, nu se putea abţine să nu se îndrăgostească.

Pe Priscilla Presley a dus-o la altar

Singura soţie a lui Elvis Presley a fost Priscilla Presley (fostă Beaulieu). Cei doi s-au cunoscut în 1959, când Elvis îşi îndeplinea stagiul militar în Germania. A fost dragoste la prima vedere. În 1960, Elvis s-a în America. La scurt timp, el îi cere Priscillei să vină în SUA, în Memphis. Părinţii ei au acceptat, cu condiţia ca Elvis să o ia, la un moment dat, de soţie pe fiica lor. În 1962, pe când avea 16 ani, Priscilla ajungea în America, fiind oarecum stânjenită de anturajul starului. Elvis i-a angajat un stilist, care să o îndrume să îşi aleagă hainele şi să se machieze. Din cauza nopţilor nedormite, ajunsese să ia stimulante care să o ţină cât mai mult trează. Elvis nu dorea ca Priscila să aibă legături cu industria divertismentului, de aceea a încercat să o ţină într-un fel de colivie aurită. Între timp, Elvis începuse şi cariera cinematografică, fiind în permanenţă înconjurat de femei frumoase, ceea ce o îngrijora pe Priscilla, care voia cu disperare să devină doamna Presley. Ea află de o idilă a lui Elvis cu actriţa Ann-Margret, cu care era coleg de platou. Pentru a-i atrage atenţia, simulează o tentativă de sinucidere.

Pe 1 mai 1967, Elvis şi Priscila şi-au unit destinele la Las Vegas. La nouă luni, a venit pe lumea singura lor fiică, Lisa Marie. Cariera lui Elvis era în plină ascensiune, iar pentru a ţine pasul cu celebritatea, a început să ia diverse stimulente. Vedeta s-a consacrat din ce în ce mai mult scenei, neglijând viaţa de familie. Acest lucru a determinat-o pe Priscilla să cedeze avansurilor unui alt bărbat, instructorul ei de karate. Ea i-a cerut divorţul, pe care, iniţial, Elvis l-a refuzat. În cele din urmă, cei doi s-au despărţit în 1972.

Celelalte iubiri

În cartea sa, „Eu şi Elvis”, Priscilla a mărturisit că Ann-Margret a fost femeia de care se temea cel mai mult înainte de căsătoria cu Elvis. Cu toate că starul a asigurat-o că între ea şi partenera sa de film nu se întâmplă nimic „nepotrivit”, Priscilla şi-ar fi manifestat gelozia în repetate rânduri faţă de această idilă.

O altă iubire trecătoare a lui Elvis a fost şi Natalie Wood. Cu toate că s-a spus că legătura lor nu este decât o chesiune de publicitate, cei doi ar fi avut o relaţie sentimentală dezinteresată.

Cybill Shepherd s-a aflat şi ea pe lista cuceririlor lui Elvis. Fostă model şi actriţă, Shepherd a dezvăluit detalii ale legăturii sale cu vedeta în cartea autobiografică „Cybill Disobedience”.

După despărţirea de Priscilla, Elvis s-a implicat într-o relaţie sentimentală cu Linda Thompson, fostă câştigătoare a unor concursuri de frumuseţe. Cei doi au avut o legătură care a durat mai bine de patru ani. Se pare că Linda a fost prima persoană pe care fiica lui Elvis, Lisa Marie, a sunat-o pentru a-i spune că tată ei a murit. Ultima relaţie a starului american a fost cea cu Ginger Alden, care s-a remarcat prin asemănarea cu fosta sa soţie, Priscilla. Ginger, cu care se logodise şi care urma să îi devină soţie, l-ar fi cunoscut pe Elvis când avea cinci ani, după care cei doi s-au revăzut în 1976. Ea este, de altfel, ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe Elvis, care a murit pe 16 august 1977.

Foto: Pixabay

Citeşte şi: Cine a fost adevăratul Casanova

Written By
More from Renate Daily

Legendele fascinante ale florilor primăverii

Renaşterea naturii specifică primăverii este anunţată de firavele, dar încântătoarele flori care...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *