Jetsun Pema, cea mai tânără regină a lumii

Numită de presă „Kate Middleton de Himalaya”, Jetsun Pema este o prezenţă pe cât de discretă, pe atât de şarmantă. Regină a Bhutanului şi mamă a doi copii,  Jetsun Pema este adorată de soţ şi de supuşi.

Jetsun Pema (32 de ani) este regina Bhutanului, stat din sudul Asiei, o ţară care se remarcă prin multe aspecte originale. Mic regat budist aflat între India şi China, regatul Bhutan măsoară bunăstarea populaţiei prin Fericirea Naţională Brută. Considerat o Elveţie a Asiei, Bhutanul se ghidează după valori autentice, având un mate respect pentru regii conducători.

La sfârşitul anului 2006, regele Jigme Singye Wangchuck din această ţară a abdicat, iar fiul său, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck a fost încoronat la 6 noiembrie 2008 ca monarh constituţional al Bhutanului.

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck şi Jetsun Pema, regii Bhutanului. Foto: Facebook

Jigme Khesar sau Regele Dragon este al cincilea monarh din dinastia Wangchuck. Decizia a uimit oarecum poporul, mai ales că Jigme Singye fusese un rege exemplar. Jigme Khesar Namgyel a studiat în SUA şi la Oxford, obţinând o diplomă în relaţii internaţionale şi politică.

Cine este Jetsun Pema

În 2011, regele s-a căsătorit cu Jetsun Pema, pe atunci o studentă, numită de presă „Kate Middleton de Himalaya”. Momentul a fost sărbătorit cu mare fast în regat, fotografiile lor fiind expuse peste tot. Cei doi s-au cunoscut în timpul unui picnic, când viitorul rege s-a îndrăgostit iremediabil de ea. Viitoarea regină a  primit încă de pe atunci promisiunea că va deveni soţia lui. Cu toate că în Bhutan este permisă poligamia, regele i-a promis că ea va fi singura lui soţie.

Foto: Twitter

În 2011, Jetsun o detrona pe Rania a Iordaniei, devenind cea mai tânără regină a lumii.

Pema, care s-a născut la 4 iunie 1990, este fiica unui pilot. Străbunicul ei a fost lord al provinciei Tashigang, iar bunicul ei patern a fost fratele vitreg al soţiei celui de-al doilea rege al Bhutanului. Jetsun Pema are o diplomă în relaţii internaţionale, obţinută la colegiul Regent din Londra, precum şi în fizică şi istoria artelor.  

Foto: Wikipedia

Regele este foarte mândru de soţia sa, despre care afirmă: „Este o femeie minunată, inteligentă. Noi împărtăşim un lucru măreţ: iubim amândoi arta“.

Tânăra regină a câştigat imediat simpatia supuşilor, graţie frumuseţii, dar mai ales discreţiei sale. Cei doi au devenit părinţi în 2016, venirea pe lume a micului prinţ fiind celebrată prin plantarea de arbori. Mai exact, în micul regat Bhutan au fost plantaţi 108.000 de puieţi. Potrivit constituţiei, în acest stat, 60% din teren trebuie să fie acoperit cu arbori. În 2020 s-a născut al doilea copil al cuplului, tot un băiat.

Foto: Facebook

Tinerii regi ai Bhutanului au devenit populari (şi) peste graniţele ţării lor în timpul turneului de şase zile al ducilor de Cambridge în India şi Bhutan. Cu această ocazie, Jetsun Pema a câştigat capital de imagine, fiind comparată cu Kate Middleton.

Foto: Wikipedia, Twitter, Facebook

Written By
More from Renate Daily

Muzeele ciocolatei din Europa

Ciocolata este unul dintre alimentele cele mult savurate pe mapamond. De aceea,...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *