Prinţul Charles, fascinat de România. Câte proprietăţi deţine în ţara noastră

Conférence des Nations unies sur les changements climatiques - COP21 (Paris, Le Bourget)

Prinţul Charles a fost şi este plăcut impresionat de frumuseţile României, pe care o consideră „o ţară minunată”.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, îndrăgeşte România şi laudă ţara noastră ori de câte ori are ocazia. Mai mult, de-a lungul timpului Alteţa Sa Regală a cumpărat şi câteva proprietăţi în anumite zone din România.

Prinţul Charles s-a ataşat de Transilvania din 1998, când a efectuat prima vizită în România, dar interesul lui pentru tradiţiile şi arhitectura rurală de la noi durează din 1977. De atunci, a revenit frecvent aici şi se spune că ar deţine 10 proprietăţi în România. Este vorba despre patru case în satul Valea Zălanului din Covasna, Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, deja celebra locuinţă din Viscri, judeţul Braşov, şi încă patru case în satul Breb din Maramureş. Prima proprietate, una dintre casele din satul Breb, ar fi fost achiziţionată în 2003. Este vorba despre o casă veche de câteva sute de ani, care a fost restaurată. Un element comun al acestor proprietăţi este păstrarea autenticităţii lor chiar şi după restaurare, prinţul fiind cunoscut pentru respectul faţă de tradiţiile româneşti. Prinţul are şi o fundaţie care este dedicată menţinerii moştenirii culturale şi a reanimării satelor din Maramureş şi Transilvania.

Prinţul Charles apreciază România, pe care o laudă pentru frumuseţile ei
Foto: Wikipedia

Într-un film de cinci minute care a avut ca scop sprijinirea turismului din România, Charles a declarat: „România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”.

Citeşte şi: Chipul lui Decebal de la Dunăre, cea mai înaltă sculptură în munte din Europa

Foto: Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Inginerul român care a contribuit la construcţia turnului Eiffel

Simbol al Parisului, turnul Eiffel este unul dintre cele mai vizitate obiective...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *