Unde se află cea mai îngustă stradă din lume?

Străzile lumii se remarcă prin diverse caracteristici, printre care şi cele legate de dimensiunile lor.

Există străzi largi şi străzi înguste. Te-ai întrebat vreodată care este cea mai strâmtă stradă din lume? Ei bine, potrivit Cărţii Recordurilor, cea mai îngustă stradă din lume este Spreuerhofstraße şi se află în centrul medieval al orașului Reutlingen din Germania.

Spreuerhofstraße, cea mai îngustă stradă din lume. Foto: Wikipedia

Spreuerhofstraße are o lăţime de doar 31 de centimetri, în cel mai îngust punct, şi aproape 50 de centimetri în cel mai lat. Această stradă a apărut în anul 1727, după ce regiunea medievală a fost distrusă într-un incendiu şi a fost reconstruită. Practic, este un culoar între două clădiri, nu o stradă obişnuită. Multe persoane vin aici doar pentru a face fotografii, deoarece accesul este dificil chiar şi pentru cineva cu greutatea normală.

A doua cea mai îngustă stradă din lume este strada Parlamentului din Exeter, Devon, Marea Britanie. Datează din secolul al XIV-lea şi uneşte străzile High şi Waterbeer. Are lungimea de 50 de metri, iar lăţimea este de 0,64 metri în partea cea mai îngustă şi 1,22 metri în partea cea mai largă.

Strada Parlamentului din Exeter. Foto: Wikipedia

Iniţial a fost numită Small Lane, dar numele i-a fost schimbat în cel actual după ce Parlamentul a fost ridiculizat de consiliul municipal în urma adoptării Reformei Electorale (1832). În 1838, locuitorii au cerut lărgirea acestei străzi, ceea ce nu s-a întâmplat.

Şi la Braşov există o stradă îngustă

În topul celor mai strâmte străzi din lume se află şi una din ţara noastră. În Centrul istoric al Braşovului există Strada Sforii, care face legătura între stăzile Cerbului şi Poarta Şchei.

Strada Sforii din Braşov. Foto: Wikipedia

Strada Sforii are lungimea de 80 de metri şi şi lăţimea variază între 1,11 și 1,35 metri. Este cea mai îngustă stradă din municipiul Braşov şi din ţară. Se spune că era locul unde se întâlneau îndrăgostiţii în perioada medievală.

@drenate. Foto: Pixabay, Wikipedia

Written By
More from Renate Daily

Cum îţi dai seama că eşti manipulat. Cele 10 principii ale manipulării maselor

Tehnică destul de veche, manipularea este din ce în ce mai prezentă...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *